Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Šílený Brabus 700 vznikl proto, aby ostatní motoristy vyděsil k smrti

Naše téma
Jan Markovič | 13.12.2018
dalších 7 fotek
Brabus 700 4x4 na druhou | foto: Brabus
Auto založené na staré generaci Mercedesu-Benz třídy G má výkon 700 koní. Umí nastavit svou výšku u každého kola zvlášť.
Mercedes-Benz G 4x4 na druhou byl ztělesněním toho, co řada majitelů chtěla od minulé generace pověstného luxusního off-roadu – dominanci nad okolním provozem. Není divu, že se jeho úprav chytlo hned několik firem a některé se své práce nechtějí vzdát ani teď, když už po silnici jezdí nová generace, která zatím verzi 4x4 na druhou nenabízí. Dobrým příkladem je známý Brabus.

Ten právě předvedl model nazvaný Brabus 700 4x4 na druhou Final Edition. Zatímco nové G má pod přední kapotou čtyřlitrový osmiválec, Brabus si mohl pohrát ještě se starým objemnějším motorem. V8 o velikosti 5,5 litru upravil na výkon 700 koní a neuvěřitelný točivý moment 980 Nm. Výsledkem je zrychlení z nuly na 100 km/h za rovných 5 sekund. Vzhledem k tomu, že řídíte tři tuny těžké monstrum s výškou mysliveckého posedu, je maximální rychlost 210 km/h dostačující. Spotřeba? V průměru prý jen 14,4 litru benzinu na 100 km, ale my hádáme klidně dvojnásobek.

I když tento stroj bude evidentně sloužit hlavně ke strašení ostatních motoristů na okreskách a dálnicích, pohráli si u Brabusu s podvozkem. Portálové nápravy, které už tak umožňují přejet prakticky cokoliv, oholili ještě o pár milimetrů zbytečností a nasadili ochranu proti kamení. Řidič může navíc nově ovládat výšku vozu přímo z kabiny a to na každé straně zvlášť. Úpravce asi ví lépe než my, kdy a kde něco takového můžete prakticky využít.

Mercedes-Benz 4x4 na druhou se i přes svou absurdnost prodával docela dobře. Pár kousků jezdí i v Česku, slouží například pro odvoz svého majitele na nákupy do Pařížské ulice v Praze. Pokud mu závidíte, můžete si pořídit ještě lepší upravenou mašinu od Brabusu. Vyjde na 209 tisíc eur, tedy asi 5,5 milionu korun. Cena je exportní a zcela samozřejmě bez DPH.

Prohlédněte si bláznivý Brabus 700 4x4 na druhou v přiložené galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů