Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Shelby GT350R: Zatím nejostřejší Mustang nemá rádio ani klimatizaci

Naše téma
Redakce | 28.01.2015
dalších 6 fotek
Shelby GT350R Mustang. | foto: Ford
Detroit/Praha /FOTOGALERIE/ - Nový Ford Mustang má další verzi. A opět hodně rychlou. Po variantě Shelby GT350 totiž americká automobilka představila ještě ostřejší provedení s přídomkem "R". Zaujmout má i řidiče, kteří s autem rádi vyrážejí na okruh.
Technicky Shelby GT350R Mustang samozřejmě vychází ze dříve představeného Shelby GT350 Mustang. Vůz tedy pohání stejný vidlicový osmiválec o objemu 5,2 litru, který poskytuje výkon přes 500 koní a točivý moment přes 540 N.m. Zajímavý je také použitím ploché klikovkové hřídele, díky čemuž má agregát omezovač až v 8200 otáčkách.

Výrobce zatím neprozradil čísla dokládající dynamický potenciál vozu, vystačit si tak musíme jen s dosud neoficiálním časem auta na  Severní smyčce Nürburgringu. Shelby GT350R Mustang prý zvládl Nordschleife za 7:32,19. Byl tedy o sekundu rychlejší než minulá generace Porsche 911 GT3 RS.

Shelby GT350R Mustang.



Zaměření na okruh je vidět už na první pohled. "Erko" dostalo karbonové doplňky, které zlepšují aerodynamiku - zajímavostí jsou třeba i podběhy s otvory, které odvádí vzduch, aby se v těchto místech netvořil přebytečný vztlak.

Ford také jako první velký výrobce aut použil karbonová kola. I díky nim je Shelby GT350R lehčí než standardní GT350, údajně o 59 kilogramů. Ale zásluhu na tom pochopitelně nemají jen kola. 

Shelby GT350R Mustang.


Ford také z auta vyndal zadní sedačky, koberečky, rádio a dokonce i klimatizaci, výfukový systém zase přišel o rezonátory. Pokud se zájemci bez klimatizace či rádia neobejdou, výrobce tyto prvky nabízí v příplatkové výbavě.

Ceny novinky zatím neznáme, jistá dosud není ani přítomnost v Evropě. Na trh ve Spojených státech každopádně Shelby GT350R dorazí ve druhé polovině roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů