Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sergio Marchionne, zachránce Fiatu, je po smrti

Naše téma
Radek Pecák | 25.07.2018
Šéf koncernu FCA Sergio Marchionne | foto: FCA
Ve věku 66 let zemřel v Curychu dlouholetý šéf koncernu Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne.
Ještě před necelým měsícem předával Sergio Marchionne vozy značky Jeep italským policistům. Následně se odebral do nemocnice, kde měl podstoupit operaci ramene. Nyní na následky komplikací zemřel. Informaci o tom médiím předala rodina Agnelliových, která vlastní kontrolní balík akcií automobilky.

První informace o tom, že zdravotní stav této velké osobnosti automobilového průmyslu není dobrý, se objevily minulý týden. Vzápětí tiskové oddělení muselo vydat zprávu, že Sergio Marchionne už nebude schopen vykonávat svoji práci. O víkendu pak zasedlo představenstvo, které do vedení dosadilo dosavadního šéfa Jeepu Mikea Manleyho.

Marchionne do Fiatu přišel před čtrnácti roky. V té době se tato tradiční značka potýkala s velkými ekonomickými problémy. Díky němu poté došlo k propojení této značky s americkým koncernem Chrysler a vznikl koncern Fiat Chrysler Automobiles. V jeho rámci se dnes nejvíce daří značce Jeep, naopak třeba Lancia byla odsouzena k zániku.

Jeho myšlenky bude firma využivat i po jeho smrti. Letos prvního června totiž představil plán dalšího směřování koncernu. Z něho mimo jiné vyplývá, že i Fiat a další značky koncernu se budou ve stále větší míře orientovat na elektromobily.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů