Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Šéf Škody Auto pro český trh Petr Pečenka skončil ve funkci

Naše téma
ČTK | 04.10.2013
Ilustrační foto | foto: Deník/Divíšek Martin
Mladá Boleslav – Ve Škodě Auto 1. října nečekaně skončil šéf pro český trh Petr Pečenka. V automobilce pracoval 22 let, prodeje v Česku řídil poslední dva roky. Jeho nástupce vedení firmy zatím nevybralo. Pečenkovy kompetence dočasně převezme Jaroslav Hercog, který nyní řídí prodeje například na britském, dánském nebo finském trhu.
Uvedly to dnešní Hospodářské noviny (HN).

Pečenkův odchod z funkce podle mluvčího Škody pro ČR Vítězslava Pelce nesouvisí s ekonomickými výsledky společnosti nebo aktivitami konkurence. "Jedná se o manažerské rozhodnutí interního charakteru, pan Pečenka i nadále zůstává v pracovním poměru," řekl.

Mladoboleslavská automobilka měla za Pečenkova působení na českém trhu složitější pozici než dříve. Korejský Hyundai se proti Škodě vymezil masivní srovnávací reklamní kampaní, po které obě značky zaznamenaly v září zhruba pětinový nárůst prodejů. Hyundai zvýšil prodej o 117 aut, u Škody byl nárůst o 724 vozů. Celkově Škoda prodala v září v tuzemsku téměř čtyřikrát tolik, co korejský konkurent.

"Září bylo pro naši značku mimořádně úspěšné. V zářijovém registru nových osobních automobilů na domácím českém trhu jsme si meziročně polepšili o 3,7 procentních bodů, s tržním podílem téměř 36 %. Modely Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Superb a Yeti si upevnily pozice jedniček ve svých segmentech. Výrazný podíl na tomto úspěchu měla masivní reklamní kampaň propagující kvalitní české automobily s velkorysým zavazadlovým prostorem a chytrými řešeními, třeba právě v podobě škrabky na led a námrazu. Za tuto aktivitu patří náš velký dík našim korejským konkurentům z pražských Stodůlek," dodal s narážkou na nedávnou netradiční kampaň automobilky Hyundai Vítězslav Pelc.

Škoda letos postupně uvádí na trh osm nových nebo modernizovaných modelů. Právě obměna modelů a jejich postupný náběh na trzích zhoršil odbytové statistiky značky. Tuzemský prodej Škody za devět měsíců roku kvůli propadům ze začátku roku klesl o 9,7 procenta na 36 254 aut. Díky výraznému nárůstu v září se tržní podíl automobilky vrátil nad 30 procent.

Samostatné zastoupení Škody pro Českou republiku, které funguje podobně jako importéři zahraničních značek, vzniklo právě za Pečenkova působení. Celkově zastřešuje 268 prodejních a servisních míst.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů