Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat v roce 2021: Značná obměna modelů a povolení použít pětiválec pro Cupru

Naše téma
Radek Pecák | 08.12.2020
dalších 11 fotek
Cupra Formentor | foto: Cupra
Rok 2020 byl pro značku Seat zejména obdobím generační výměny modelu Leon. Následujících dvanáct měsíců přinese velké množství změn v modelové skladbě hlavní značky i sportovní Cupry.
O jeden model méně budou příští rok nabízet dealeři značky Seat. "Velkoprostorová Alhambra se přestala vyrábět již v září a v současné době máme na skladě několik posledních kusů," uvedl pro Deník a Automix.cz koordinátor marketingu a obchodu tuzemského zastoupení španělské značky Filip Stoulil.

Příští rok podle něho začne příchodem nových verzí s alternativními pohony. Konkrétně se bude jednat o největší SUV Tarraco s plug-in hybridním pohonem a v březnu se očekává příjezd prvních kusů Leonů TGI. Tedy těch, které jezdí převážně na stlačený zemní plyn.

Během vrcholného jara se zákazníci dočkají modernizovaných verzí současných generací vozu Ibiza a Arona. Jak malý městský hatchback (kombi Ibiza se již v této generaci nenabízí), tak i nejmenší SUV Arona v nabídce Seatu dostanou nepochybně inovované motory s nižšími hodnotami spotřeby.

Teprve v závěru příštího roku bude k dostání elektromobil El Born. Dynamicky se tvářící automobil zkonstruovaný na základě speciální platformy MEB koncernu Volkswagen získá velmi podobné výkonové parametry jako Volkswagen ID.3. "Pravděpodobně se začne prodávat v listopadu," doplnil Stoulil. Poněkud překvapivé je, že bude nabízen s logem Cupra.

Cupru čeká úrodný rok
I bez něho se během roku s číslem 2021 počet typů s logem sportovní značky Cupra značně rozšíří. Jednak si zákazníci budou moci odvézt nové Cupry Leon v obou karosářských verzích s výkonem až 310 koní a jednak se začne prodávat první samostatný model Cupra. Tím je sportovní SUV Formentor.

Pod jeho kapotu se bude montovat překvapivě široká škála pohonných agregátů. Přestože to nikdo ze Seatu v současné době nechce oficiálně potvrdit, auto dostane dokonce špičkový zážehový pětiválec 2,5. Ten byl přitom do současné doby vyhrazen pouze pro sportovní verze menších modelů Audi.

Konkrétně si ho můžeme objednat do Audi TT RS nebo Audi RS Q3. Dostane ho opět rovněž chystaná nová Audi RS3. V jejím případě se hovoří dokonce o výkonu až 450 koňských sil. Také v Cupře Formentor by kolonka výkon v jeho technických datech měla začínat čtyřkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů