Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat ukázal svůj Leon Cup Racer

Naše téma
Redakce | 16.05.2013
Seat Leon Cup Racer | foto: Seat
Reifnitz /VIDEO/ – Seat potvrzuje na legendárním Setkání GTI v rakouských Korutanech své zaměření na motoristický sport a konkrétně na soukromé závodní týmy.
Nepopiratelným hrdinou v expozici značky Seat na jižním břehu jezera Wörthersee je nový Leon Cup Racer. Tento vůz, připravený pro širokou škálu závodních seriálů po celém světě, jasně naznačuje, jak by mohl vypadat Seat pro závody cestovních vozů.

Leon Cup Racer o výkonu 243 kW/330 k totiž tvoří základ pro další vývojové práce a testovací jízdy, které budou probíhat v následujících měsících.

„Naše značka je v motoristickém sportu hluboce zakořeněna. Seat se může ohlížet na více než 40 let závodní historie a s vozem Leon Cup Racer začínáme psát novou kapitolu pro velmi motivované soukromé týmy, které jsou našimi zákazníky. Cup Racer není výstavním modelem, ale prvním testovacím vozem pro další vývoj," říká Dr. Matthias Rabe, výkonný viceprezident společnosti Seat zodpovědný za výzkum a vývoj.

Cup Racer, který vychází z pětidveřového Leonu a má matně šedý metalický lak s oranžovými ozdobnými prvky, zaujme již svým vzhledem. Jeho dynamický postoj na 18" závodních kolech je výsledkem rozchodu kol, který je o 40 centimetrů širší než u sériově vyráběného modelu.

Nová příď je tvarována s ohledem na optimální aerodynamickou účinnost a maximální přístup vzduchu k motoru a brzdové soustavě, zatímco mohutné podběhy kol s otvory na odtokové hraně vylepšují chlazení brzdové soustavy se čtyřpístkovými třmeny.

Zdrojem hnací síly v modelu Leon Cup Racer je dvoulitrový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem, který se může pochlubit nejvyšším výkonem 243 kW/330 k a maximálním točivým momentem 350 N.m. Hnací síla je přenášena na přední kola prostřednictvím šestistupňové dvouspojkové převodovky DSG ovládané na volantu a elektronicky řízené uzávěrky diferenciálu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů