Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat potvrdil SUV velikosti Ibizy. Podobné auto nabídne i Škoda

Naše téma
Redakce | 27.05.2016
Seat Ibiza. | foto: Seat
Španělská automobilka Seat by už příští rok měla představit svoje druhé SUV. Po modelu Ateca, který se začne vyrábět ještě letos v závodě české Škody Auto v Kvasinách, tak brzy dorazí menší vůz, který bude příbuzný s příští generací Ibizy.
Na dealerské konferenci to prozradil šéf Seatu Luca de Meo. Velkým překvapením ale jeho prohlášení není. Koncern Volkswagen, do něhož Seat i Škoda patří, se v blízké budoucnosti chce vozům typu SUV a crossoverům důkladně věnovat.

A právě malý crossover s pohonem předních kol, který by mohl konkurovat například Renaultu Captur, plánuje kromě Seatu také Volkswagen a Škoda. Vzhledem k příbuznosti malých hatchbacků Ibiza, Polo a Fabia, z nichž budou drobná SUV vycházet, je to ostatně logické.

Kdy dorazí český zástupce, tedy jakási "Fabia SUV", zatím není jasné. Škoda na začátek příštího roku chystá spuštění prodeje velkého SUV jménem Kodiaq, v dalších měsících roku 2017 bychom se mohli dočkat druhé generace Yetiho, která bude blízce příbuzná právě se zmíněným Seatem Ateca.

Mladoboleslavský výrobce však už také potvrdil vůz na způsob kupé-SUV, tedy vůz podobný například BMW X4, případně větší X6. V souvislosti s tímto modelem automobilka sice zatím mluví jen o Číně, ale nezdá se pravděpodobné, že by jej nenabídla i v Evropě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů