Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat má velké plány. Do roku 2020 představí šest nových modelů

Naše téma
Jan Zajíc | 02.07.2017
dalších 8 fotek
Seat Arona. | foto: Seat
Španělská automobilka Seat, která stejně jako česká Škoda patří pod koncern Volkswagen, plánuje do roku 2020 představit šest nových modelů.
Tři z nich přitom budou náhradou za stávající vozy, tři modely budou úplně nové. Pokud jde o náhrady, jistý je příjezd nástupce oblíbeného Leonu, který by se mohl poprvé ukázat už příští rok. Zbytek je tak trochu tajemstvím, zvlášť když se spekuluje o tom, že modely Mii a Toledo přímé nástupce nedostanou. Otazník panuje také u rodinného MPV Alhambra.

Zmíněné tři novinky pak stoprocentně zahrnují velké, až sedmimístné SUV, sourozence Škody Kodiaq. Automobilka dokonce nedávno vyhlásila soutěž, v níž žádá veřejnost o pomoc s výběrem jména.

Dále se mluví o elektromobilu, který by v roce 2019 dorazil na koncernové platformě MEB. Elektrická novinka s dojezdem až 500km by se tak podílela na chystané elektro-ofenzívě skupiny Volkswagen. Je pravděpodobné, že by se jednalo o nějaký druh SUV.

Co ale víme jistě, je brzký příjezd malého crossoveru jménem Arona. Tuto novinku Seat představil před několika dny, u českých prodejců se objeví na podzim. Prakticky stoprocentní je také ostrá verze SUV Ateca, které se vyrábí v českých Kvasinách. V souvislosti s ním se mluví o přeplňovaném dvoulitru o výkonu 300 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů