Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat má převzít roli Alfy Romeo. Stejný nápad tu už ale byl dříve...

Naše téma
Radek Pecák | 08.08.2018
Seat Leon Cupra R. | foto: Seat
Představitelé koncernu Volkswagen čas od času přicházejí s rozdělením rolí, jaké by jednotlivé značky začleněné do tohoto automobilového gigantu měly hrát.
Skutečně zajímavou budoucnost by v očích nejvyššího šéfa koncernu Volkswagen měla mít značka Seat. "Chceme, aby se stal přímým konkurentem pro Alfu Romeo," uvedl pro portál Automotive News.

Seat má svými modely oslovovat mladé lidi, kteří si již nepamatují slavné dny této italské značky. "My starší máme ještě skvělé vozy Alfy Romeo v paměti, ale mladým, kterým je 25-30 let už nic neříkají," dodal Diess.

Už v současnosti má Seat v průměru nejmladší zákazníky nejen ze značek skupiny Volkswagen, ale napříč všemi tradičními automobilovými výrobci. "Navíc je čím dál více oslovuje náš sportovní brand Cupra," uvedl pro Automix.cz Filip Stoulil z tuzemského zastoupení Seatu. "Očekáváme, že po příchodu modelu Ateca Cupra to příští rok bude minimálně deset procent z celkového objemu prodejů našich vozů v České republice," sdělil.

Zajímavé je, že podobná myšlenka - proměnit Seat v konkurenta Alfy Romeo - se v koncernu Volkswagen objevila již v devadesátých letech. Tehdy stál v jeho čele Ferdinand Piëch. Audi mělo podle jeho představ konkurovat BMW, Volkswagen Mercedesu, Seat zmíněné Alfě a Škoda Volvu. Pak se situace změnila a Volkswagen chtěl raději získat původní Alfu Romeo. Když se to nepovedlo, přichází návrat k původnímu záměru.

Konkrétního vyzyvatele nyní nemá Škoda. Její rolí je pouze to, aby v očích zákazníků byla levnější alternativou k autům s logem Volkswagenu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů