Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat má nový rekord. Leon ST Cupra je nejrychlejším kombi na Nürburgringu

Naše téma
Redakce | 15.05.2015
Seat Leon ST Cupra. | foto: Seat
Seat Leon ST Cupra zdolal 20,8 kilometru dlouhou Severní smyčku Nürburgringu za 7:58.12 minut. Nejenže se tak stal nejrychlejším kombíkem tohoto legendárního okruhu, ale také o čtyři desetiny vteřiny překonal čas menšího Leonu Cupra s karoserií hatchback.
Pokud jde jen o kombi, dřívější rekord drželo Audi RS 6 Avant. Seat jej pokořil o 11 sekund.

Za volantem při úspěšném pokusu seděl španělský závodní jezdec a tvář značky Jordi Gené. Řídil přitom standardní vůz se šestistupňovou manuální převodovkou a s paketem Black Performance, který zahrnuje především výkonné brzdy Brembo s čtyřpístkovými třmeny.

Seat Leon ST Cupra.


Auto pohání přeplňovaný benzínový dvoulitr TSI o výkonu 280 koní (206 kW). Točivý moment vrcholí v rozpětí od 1700 do 5600 ot/min hodnotou 350 Nm a stovku kombík pokoří za 6,1 sekundy.

Vůz s pohonem předních kol kromě výkonného motoru nabízí také adaptivní podvozek, uzávěrku předního diferenciálu, volič jízdních režimů, devatenáctipalcová kola či standardně dodávané přední světlomety LED.

Seat Leon ST Cupra.


Kromě rychlosti však Leon ST Cupra uspokojí i svou praktičností. Zavazadlový prostor má objem 587 litrů, po sklopení zadních sedadel pak dokonce 1470 litrů.

Pořídít si jej můžete za 712 900 Kč, verze s automatickou převodovkou stojí nejméně 757 900 Kč.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů