Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ostrý Seat Leon Cupra má po faceliftu 300 koní. Kombík dostal pohon všech kol

Naše téma
Redakce | 05.12.2016
Seat Leon Cupra. | foto: Seat
Španělská automobilka Seat navazuje na nedávné představení omlazeného modelu Leon odhalením modernizované podoby ostré verze Cupra. Nejdůležitější novinkou je přitom nárůst výkonu.
Pod kapotou se sice stále ukrývá přelňovaný dvoulitr, místo dosavadních 290 koní (213 kW) však nově motor nabídne rovných 300 koňských sil (220 kW). Narostl také točivý moment, faceliftované provedení dává až 380 Nm, tedy o 30 Nm více.

Toto maximum je přitom k dispozici v rozmezí 1800 až 5500 otáček za minutu.

Je pochopitelné, že se lehce zlepší i zrychlení z klidu na stovku, konkrétní údaje ale zatím Seat nezveřejnil. Aktuální provedení akceleruje na 100 km/h za 5,8 sekundy, s automatickou převodovkou pak za 5,7 sekundy.

Seat Leon ST Cupra.


Další zajímavou novinkou je pohon všech kol, který bude v kombinaci s dvouspojkovou převodovkou k dispozici pro kombík s označením ST. Všechny ostatní karosářské verze Leonu Cupra mohou být i nadále pouze předokolkami.

Ve výbavě pak nechybí adaptivní podvozek, samosvorný diferenciál či možnost měnit jízdní režim. Seat doplnil také arzenál bezpečnostních systémů.

Úpravy vzhledu jsou decentní a odpovídají omlazení běžných verzí (více informací najdete zde) - všimnout si můžeme například přepracovaných nárazníků, nových světlometů či upravené masky chladiče.

Do prodeje by faceliftovaný Seat Leon Cupra měl dorazit v únoru příštího roku. Hatchback s manuální převodovkou stojí 762 900 Kč, kombík s pohonem všech kol a automatem DSG vyjde na 887 900 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů