Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat bilancuje trošku předčasně. Může si to ale dovolit - měl skvělý rok

Naše téma
Radek Pecák | 25.12.2018
dalších 27 fotek
Součástí automobilky Seat je nyní i sportovní značka Cupra | foto: Seat
Za doslova výjimečný ve své historii označuje v oficiální tiskové zprávě rok 2018 automobilka Seat.
Už na začátku roku panovala ve vedení španělské automobilky spokojenost. Hospodářské výsledky za rok 2017 byly totiž velmi dobré. Například se podařilo vyrobit téměř půl milionu automobilů a tržby se přiblížily hranici deseti miliard eur.

Jednou z nejvýznamnějších událostí se stalo založení nové sportovní značky Cupra. Ještě před koncem roku se začal vyrábět první model - Ateca Cupra.

Hodně se oslavoval také příchod dalšího modelu do portfolia značky. Velké SUV Tarraco je dokonce novou "vlajkovou" lodí. Název ve finálovém kole hlasování vybralo 146 000 příznivců Seatu.

Už se také ví, jaká bude v budoucnosti role Seatu na největším světovém automobilovém trhu, tedy v Číně. Oficiálně tam Seat začne prodávat své vozy v roce 2021. Bude tam také, společně s firmou JAC Volkswagen, připravovat nové elektromobily.

Ještě významnější roli má hrát Seat v Africe. Tak, jako je Škoda v rámci všech značek koncernu zodpovědná za Indii a Rusko, tak Seat je pověřen vedením všech aktivit směřujících k růstu v severní Africe. V Alžírsku se například již vyrábějí jeho modely Ibiza, Aron, Leon a Ateca.

I díky tomu letos Seat překoná hranici půl milionu vyrobených vozů. Již v listopadu totiž sjel z výrobní linky automobil s letošním pořadovým číslem 492 300, čímž byl překonán výkon z loňského roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů