Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Scala i Kamiq už umí CNG. Mají ale málo výkonu za vysokou cenu

Naše téma
Jan Markovič | 20.12.2019
dalších 31 fotek
Škoda Scala už jezdí na CNG. Stejně jako Kamiq. | foto: Škoda Auto
Škoda začala nabízet verze G-TEC v kombinaci s nejslabším motorem nabídky.
Mladá Boleslav ode dneška prodává své kompaktní modely Scala a Kamiq ve verzi G-TEC. Ta je poháněná benzinový tříválcem 1.0 TSI se sníženým výkonem 66 kW. To znamená, že jde o nejslabší motor nabídky, základní pohonná jednotka má totiž výkon 70 kW.

Auta zatím nejsou v ceníku, ale lze si je sestavit v konfigurátoru. V něm se nabízí až od druhé výbavy Style. V ní se prodávají za částku 462 900 korun v případě Scaly a 475 900 korun v případě Kamiqu. V obou případech je to přesně o 30 tisíc korun víc než se základním motorem.

Obě auta mají na palubě tři ocelové nádrže na CNG, které mají kapacitu 13,8 kg stlačeného zemního plynu. Čistě na toto palivo by tak auto mělo ujet 410 kilometrů. Instalace je patrná i v kufrech obou vozů, které se zmenšily. Například v případě Scaly je to z 467 na 339 litrů.

Částka navíc znamená, že i když dostanete auto s nejslabším možným motorem, zaplatíte za něj o několik tisíc korun víc než za model ve stejné výbavě s druhým nejsilnější motorem 1.0 TSI (85 kW). Stejně tak jsou levnější i motory 1.5 TSI (110 kW) a 1.6 TDI (85 kW) v základní verzi Ambition. Jedinou výjimkou je diesel spojený s automatem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů