Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sběratel shromáždil těžko uvěřitelných 700 aut. Brzy budou na prodej

Naše téma
Daniel Fuglevič | 02.02.2017
dalších 36 fotek
Sbírka více jak 700 vozů v Ohiu. | foto: vanderbrinkauctions.com
Když se od 15 let stanete závislým na kupování aut, možná nakonec skončíte s hangárem, kde vám bude ležet přes 700 vozů. Přesně to stalo jistému muži z amerického Ohia.
Ron Hackenberger začal mít od mládí obrovský problém, nevystačil s jedním, ani několika auty. Musel mít prostě všechna. Kamioňák, majitel dopravní společnosti, farmář a později také realitní byznysmen z Ohia tak za svůj život nasbíral přes sedm set automobilů různých značek.

Čtěte také: Světové auto roku zná deset finalistů. Šanci na titul má i Kodiaq

Jeho obsese začala vlastně už v patnácti letech. Ojetý Studebaker z roku 1948, koupený od jeho dědečka, zažehl automobilový fanatismus. Jak se Hackenbergerovi následně dařilo v osobním životě, nakupoval auta způsobem „to se mi líbí, to si koupím". Občas se prostě rozjel s návěsem po USA a domu přijel s několika novými kousky.

Čtěte také: Nejlepší ojeté auto, co můžete koupit? Podle ankety Kia Sportage

K udržování či dokonce renovaci koupených vozů se však často nedostal, a proto je většina jeho sbírky v bídném stavu, mnohá auta jsou nepojízdná nebo přímo na cestě do hrobu. Hackenberger žil nakupováním všeho, co se mu líbilo, ale potřebnou péči exemplářům nevěnoval.

Ve sbírce je i Tatraplan
Nyní se ve svých sedmdesáti letech rozhodl, že auta lépe poslouží někomu, kdo do nich vloží čas a vrátí je do původního stavu. Celou sbírku chce tedy rozprodat.

Čtěte také: PŘÍBĚH: Nejslavnější Mustang vznikl jen pro film. Jak se narodila Eleanor?

Kromě velkého množství amerických značek, z nichž je přibližně 250 milovaných Studebakerů, je ve sbírce pár Citroënů DS, malinké BMW Isetta, DeLorean, Volkswagen Karmann-Ghia a také třeba československý Tatraplan. Ke všemu ještě připočtěte několik koňských povozů, traktorů a dalšího harampádí.

Celá Hackenbergerova sbírka se v červenci objeví v aukci. U všech aut nebyla stanovena minimální cena, takže se možná některé kousky prodají opravdu za pár dolarů. Jestli máte zájem, sledujte aukční dům VanDerBrink. Aukce proběhne v létě od 14. do 16. července.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů