Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Saab chce do tří let představit pět aut. Podívejte se, jak mají vypadat

Naše téma
Redakce | 14.12.2015
Saab 9-3. | foto: Saab
Automobilka Saab ohlásila velký návrat. Zase. Její vlastník, společnost NEVS (National Electric Vehicle Sweden), oznámil, že plánuje do roku 2018 představit hned pět aut. Čtyři z nich budou úplně nové.
Všechny vozy by měly k pohybu využívat výhradně elektřinu. Saab se tak touží stát, zjednodušeně řečeno, "novou Teslou".

Nejprve, konkrétně v polovině roku 2017, dorazí starý známý Saab 9-3, který má svůj původ už v roce 2002 a vyráběl se do bankrotu automobilky na konci roku 2011. Na konci roku 2013 pak NEVS produkci obnovil, ale ve velice limitovaném počtu.

"Nový" Saab 9-3 před obnovenou premiérou údajně projde rozsáhlou modernizací, bližší detaily však automobilka neprozradila.

Přelomovou událostí ale má být až odhalení čtyř zcela nových modelů v roce 2018. Všechny budou stát na nové platformě, která byla trefně pojmenována Phoenix. Ta prý byla vyvinuta speciálně pro elektromobily.

Automobilka už se pochlubila prvními ilustracemi, které ukazují, jak by vozy mohly vypadat. Zatím jim chybí jména, ale NEVS chce každopádně představit kompaktní SUV, středně velký fastback, středně velký crossover a rodinné SUV.

Plány obrozené automobilky Saab.



Saab k výrobě využije dva podniky. Jedním bude původní továrna ve švédském Trollhättenu, druhým nový závod v čínském městě Tchien-ťin. Klíčové díly by měly vznikat ve Švédsku, v Číně je plánována především montáž - tedy alespoň vozů pro tamní trh.

V obou zemích se také nejprve rozjede prodej, ačkoli později by automobilka ráda zamířila i na další trhy v Evropě a v Severní Americe.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů