Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

S pick-upem od Toyoty najezdil milion mil, za odměnu dostal nový

Naše téma
Redakce | 16.05.2016
Victor Sheppard s pick-upem od Toyoty ujel milion mil. | foto: Toyota
Terénní pick-up Toyota Hilux má pověst nesmírně odolného, skoro až nesmrtelného pracanta. Velkou výdrž ale zřejmě vykazuje i větší sourozenec jménem Tundra. Američan Victor Sheppard totiž právě s tímto vozem ujel milion mil, tedy více než 1,6 milionu kilometrů. Od Toyoty za to dostal Tundru zcela novou.
Sheppard si auto pořídil v roce 2007 a v průměru v něm urazil téměř 125 tisíc mil (asi 201 000 km) ročně - především díky pracovním cestám mezi státy Wyoming, Severní Dakota a Virginia.

Na pohled přitom tento více než pět metrů dlouhý pick-up opotřebovaně nevypadá. "Až na několik detailů vypadá skvěle, skoro jako nový," pochvaluje si Sheppard. "Dokonce i sedadla jsou jako nová. Nejsou samozřejmě tak čistá, ale nejsou ošoupaná a ani poškozená," dodává.

Victor Sheppard s pick-upem od Toyoty ujel milion mil.



Trvanlivost Tundry pak dokládá původní technika. Vůz má stále originální motor, konkrétně benzinový 4,6litrový atmosférický osmiválec, i převodovku. Stejný je dokonce i lak.

Za děvět let vlastnictví Sheppard absolvoval 117 servisních prohlídek. Kromě běžných kontrol technici samozřejmě pravidelně měnili olej, několikrát byly vyměněny svíčky či rozvodový řemen.

Victor Sheppard s pick-upem od Toyoty ujel milion mil.



Sheppard má obecně s Tundrou skvělé zkušenosti. Je stálý zákazník a nově si převzal už svou 16. Tundru ve své řidičské kariéře. A nemusel za ni ani platit, Toyota mu totiž jako poděkování za věrnost nový kousek v aktuálním modelovém provedení věnovala.

Na pick-up s milionem ujetých mil se nyní vrhnou technici z Toyoty, kteří jej pečlivě rozeberou, aby zjistili skutečný stav každého dílu automobilu. Poznatky pak automobilka chce využít při vývoji budoucích vozů.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů