Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rychlý, úsporný a praktický. Volkswagen představil Golf GTD Variant

Naše téma
Redakce | 30.01.2015
Volkswagen Golf GTD Variant. | foto: Volkswagen
Wolfsburg/Praha - Německá automobilka představila vrcholnou naftovou verzi Volkswagenu Golf Variant. Kombík s přídomkem GTD má nabídnout zajímavou kombinaci rychlosti, praktičnosti a nízké spotřeby paliva.
Novinku pohání dvoulitrový turbodiesel s výkonem 184 koní (135 kW) a točivým momentem dosahujícím až 380 N.m. Jde o stejný motor, jaký známe například z hatchbacku GTD, naftové Škody Octavie RS či vrcholného provedení Octavie Scout.

Proti kratšímu Golfu GTD je kombík o něco pomalejší, stovku pokoří za 7,9 sekundy - to je o 0,4 sekundy méně než v případě hatchbacku. Normovaná spotřeba mírně stoupla, konkrétně o dvě deci na 4,4 litru na 100 kilometrů v kombinovaném cyklu.

Od běžného Golfu Variant se GTD liší sportovněji vyhlížejícími nárazníky, výraznější maskou chladiče, černými střešními ližinami, chromovanou koncovkou výfuku či zatmavenými zadními světly. V základu auto stojí na sedmnáctipalcových kolech, ale za příplatek vám Volkswagen dá i "osmnáctky". Charakteristickým prvkem je také o 15 milimetrů snížený podvozek.

Volkswagen Golf GTD Variant.


Komu se bude zdát i takto upravený vzhled stále obyčejný, může sáhnout po příplatkovém paketu Sports and Design, který zahrnuje výše zmíněná osmnáctipalcová kola, červeně lakované brzdové třmeny a zatmavená okna. Kromě toho přináší i volič jízdních režimů.

Interiéru dominuje černá barva, s níž kontrastují hliníkové prvky či pedály z nerezové oceli. Samozřejmostí jsou sportovní sedadla a chybět by neměla ani hlavice řadicí páky vyvedená ve stylu golfového míčku. Snímek kabiny však zatím Volkswagen neuvolnil.

Oficiální premiéra vozu se uskuteční na březnovém autosalonu v Ženevě. Zajímavé ale je, že v Německu už si zájemci mohou Golf GTD Variant objednat - stojí tam 31 975 eur (v přepočtu asi 888 tisíc korun). Českou cenu zatím neznáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů