Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rychlý Ford Focus ST má české ceny. Diesel stojí stejně jako benzínová verze

Naše téma
Redakce | 15.01.2015
dalších 8 fotek
Ford Focus ST. | foto: Ford
Praha /FOTOGALERIE/ - České zastoupení automobilky Ford zveřejnilo ceník ostrého provedení modernizovaného modelu Focus. Verze s označením ST bude opět k dispozici jako pětidveřový hatchback i jako kombi. První kusy k nám dorazí v dubnu.
Výraznou novinkou je dvojice nabízených motorů. Focus ST totiž poprvé v historii dostane nejen benzínový, ale i naftový motor.

Turbodiesel 2.0 TDCi poskytuje výkon 185 koní, přičemž vyššího výkonu proti klasickému Focusu (navýšení činí 23 procent) dosáhli konstruktéři novým nastavením elektroniky motoru, upravením přívodu vzduchu a laděným výfukovým systémem.

Ford Focus ST.


Výkonový vrchol přichází ve 3500 otáčkách, přičemž maximální točivý moment 400 N.m je k dispozici v rozmezí od 2000 do 2750 ot/min. To Focusu ST se vznětovým motorem umožňuje akcelerovat z klidu na 100 km/h za 8,1 sekundy a vyvinout rychlost až 217 km/h. Kombinovaná spotřeba přitom má činit 4,2 l/100 km.

Na střídmější apetit se ve Fordu zaměřili také u benzínové verze. Zatímco před modernizací dvoulitrový EcoBoost vykazoval normovanou spotřebu 7,2 litru, nyní si prý vystačí jen s 6,8 l/100 km.

Ford Focus ST.



Dynamické schopnosti však zůstaly zachovány. Výkon přeplňovaného čtyřválce vrcholí v 5500 ot/min hodnotou 250 koní a maximální točivý moment 360 N.m je k dispozici od 2000 do 4500 otáček. Stovku auto pokoří za 6,5 sekund.

Oba motory spolupracují se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou.

Zajímavostí je, že benzínová i dieselová verze se bude prodávat za stejnou cenu - pětidveřový model začíná na 698 990 Kč, zatímco cena kombi činí nejméně 718 990 Kč.

Ford Focus ST - ceník.


Standardní výbava zahrnuje například automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s CD/MP3 přehrávačem, 18" kola z lehkých slitin, přední a zadní sportovní sedadla Recaro s částečně koženým čalouněním, vyhřívaná přední sedadla, vyhřívané čelní sklo a trysky ostřikovačů, kožený volant a hlavici řadicí páky, hliníkové pedály ST či přídavné ukazatele na přístrojové desce. V ceníku však najdeme i několik příplatků.

Kompletní ceník si můžete prohlédnout zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů