Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rychlá Škoda Karoq RS má zřejmě šanci na výrobu. Takhle by mohla vypadat

Naše téma
Jan Zajíc | 22.05.2017
dalších 13 fotek
Neoficiální ilustrace Škody Karoq RS. | foto: Virtuel-car
Hned po představení nového mladoboleslavského SUV, které dostalo jméno Karoq, se objevily informace o možném vzniku nejvýkonnější verze s přízviskem RS.
Informace o dalším modelu s logem RS zmínil během představení novinky ve švédském Stockholmu samotný šéf škodovky Bernhard Maier, podle něhož by se mezi zákazníky škodovky určitě našli i zájemci o rychlý Karoq RS. Automobilka tedy zřejmě "eresové" SUV zvažuje. A dojde prý i na "vážnou diskuzi". Potvrzení to není, ale to ještě nějakou chvíli nedostaneme. Přesto tohle vyjádření dává naději.

Jak by Karoq RS mohl vypadat, pak naznačuje neoficiální ilustrace z dílny designerů Virtuel-car. Ti vozu nadělili charakteristické prvky Octavie RS, dále černou masku chladiče, sporrovní nárazníky s pásem LED diod a samozřejmě velká kola.

A podobně postupoval i maďarský grafik X-Tomi. Jeho představu najdete v galerii.

Karoq nyní nabízí nejvýkonnější verzi s dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 190 koní (140 kW) a točivém momentu 380 Nm. Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 7,8 vteřin a maximální rychlost je 211 km/h. Jen pro srovnání, naftová Octavia RS má výkon 184 koní (135 kW), stejný točivý moment a na stovku akceleruje za 7,9 sekundy.

Čtěte také: Prozkoumali jsme novou Škodu Karoq. Jaká je naživo? A budou i další verze?

Pokud by na Karoq RS opravdu došlo, mohl by se pod kapotou objevit benzinový dvoulitr přeplňovaný turbem, který nejspíš uvidíme v ostrém koncernovém bratrovi - Seatu Ateca Cupra. U něj se očekává výkon kolem 300 koní (221 kW) a 380 Nm točivého momentu. Hodnota zrychlení na 100 km/h se měla pohybovat okolo 6 vteřin.

Budoucnost ohledně modelů RS je však nyní těžké odhadnout. Po zrušení Fabie RS dnes Škoda nabízí s logem RS pouze Octavii. Dlouho se spekuluje o ostré verzi Superbu, ale tu dosud automobilka nepotvrdila, naopak ji spíš vyvrací.

O něco víc se počítá s dalším rychlým SUV, značku RS by totiž měl dostat větší Kodiaq. O jeho pohyb se přitom velice pravděpodobně postará dvakrát přeplňovaný dvoulitrový čtyřválcový turbodiesel s výkonem 240 koní (176 kW) a 500 Nm točivého momentu, spojený s pohonem všech kol a automatickou převodovkou.

Nepřehlédněte: Ostrou i30 to neskončí. Hyundai plánuje i sportovní verzi SUV Tucson

Samozřejmě nelze vyloučit, že jak Kodiaq, tak menší Karoq dostanou po vzoru Octavie dvě "eresové" verze, tedy zážehovou i vznětovou.

A co další varianty? Pravděpodobné je, že Karoq dorazí i ve stylové verzi SportLine a „terénní" variantě ScoutLine. Zato provedení Monte Carlo zřejmě v plánech - i kvůli podobně zaměřené verzi SportLine - nefiguruje. X-Tomi si přesto právě Škodu Karoq Monte Carlo "namaloval". Obrázek najdete v galerii.

Jak by se vám líbila? A co říkáte na Karoq RS?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů