Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Romney nechce žádnou další podporu pro elektrická vozidla

Naše téma
Redakce | 31.10.2012
Mitt Romney a Barack Obama | foto: čtk
Washington – Na rozdíl od současného prezidenta Baracka Obamy nechce jeho vyzyvatel v nadcházejících volbách nadále dotovat ze státní kasy programy na rozvoj hybridních automobilů.
Mitt Romney týden před americkými prezidentskými volbami také zopakoval, že jeho vizí je hledat nové zdroje energie.

Demokratickému prezidentovi Obamovi vyčítá Romney státní podporu společnosti Chevrolet Volt, stejně jako Tesla Motors nebo Fisker Automotive Inc.

„Raději než investice do nových elektrických aut a firem zabývajících se výrobou solární energie bych viděl investice do výzkumu a vědy, abychom dosáhli takových objevů, které Severní Americe zajistí do roku 2020 plnou energetickou nezávislost," prohlásil republikánský kandidát.

Naopak jeho protějšek Obama vyzval už před minulými volbami své voliče k rozvoji elektrických automobilů. Chtěl, aby jich po amerických silnicích jezdilo milion. To se ovšem ukázalo jako příliš optimistické číslo, ač současná vláda poskytuje jejich majitelům daňové úlevy.

„Prezident neustále investuje peníze daňových poplatníků, tedy vaše peníze, do nejrůznějších ekologických společností. Ty navíc patří i mezi přispěvatele jeho předvolební kampaně," stěžoval si Romney.

„Obama zkrátka utratil miliardy dolarů daňových poplatníků na projekty jako jsou Solyndra, Tesla, Fisker nebo Ener1, všechno to jen navýšilo americký státní dluh," uzavřel republikánský kandidát na prezidenta.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů