Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rolls-Royce Vision Next 100: Odvážná studie představuje vizi luxusu budoucnosti

Naše téma
Redakce | 17.06.2016
dalších 20 fotek
Koncept Rolls-Royce Vision Next 100. | foto: Rolls-Royce
Skupina BMW letos slaví 100 let své existence. A protože do ní patří také automobilka Rolls-Royce, připojil se k oslavám i tento tradiční výrobce luxusních vozů. Na zajímavé studii ukazuje, jak by mohla vypadat budoucnost luxusní automobilové přepravy.
Koncept se jmenuje Vision Next 100 a ohromí už na pohled. Téměř šest metrů dlouhé auto má jediný pár dveří, především ale vypadá velice futuristicky. Přitom na něm najdeme i prvky připomínající minulost značky, například částečně zakrytá kola umístěná v oddělených blatnících.

Kola jsou mimochodem 28palcová a byla ručně vyrobena z 65 hliníkových dílů. Nechybí samozřejmě pro Rolls-Royce typická maska chladiče, ani tradiční soška Spirit of Ectasy - tentokrát z křišťálu.

Zajímavostí vozu pak je také zavazadlový prostor umístěný pod dlouhou přední kapotou.

Koncept Rolls-Royce Vision Next 100.



Pozadu s výstřednostmi není ani interiér. Chybí klasická sedadla, místo nich je tu jen pohovka. Nenajdeme tu ani volant, studie totiž předznamenává plně autonomní budoucnost, kdy se o pohyb postará autopilot.

Posádka si během jízdy bude moci užít luxusní atmosféru - například čalounění je z hedvábí, nechybí dřevěné dekory a klasické analogové hodiny - a také moderní technologie.

Koncept je totiž vybaven jakýmsi virtuálním asistentem, Rolls-Royce mu říká Eleanor, který se postará nejen o řízení, ale také třeba připomene naplánované schůzky nebo doporučí restauraci.

Koncept Rolls-Royce Vision Next 100.



Veškeré potřebné informace pak cestujícím zprostředkuje obrovský průhledný displej.

Celebritám by se mohl líbit nápad s imitací červeného koberce. Při vystupování totiž auto před dveře promítá červené světlo, které má koberec pro slavné osobnosti připomenout. Mimochodem, vzhůru vyklápěné dveře umožní pasážérům vzpřímit se ještě v autě, díky čemuž mohou ženám v sukních a šatech odpadnout známé trable s vystupováním.

Koncept pohání dvojice elektromotorů, jejichž kombinovaný výkon činí 680 koní (500 kW).


Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů