Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rodinný Renault Espace prošel faceliftem. Dostal i nová chytrá světla

Naše téma
Jan Markovič | 27.11.2019
dalších 7 fotek
Renault Espace | foto: Renault
Auto má jen mírně upravený design. Systém 4Control hýbe během zatáčení i zadními koly.
I když se kategorie velkých rodinných MPV už netěší takové oblibě jako dříve, Renault stále pokračuje ve vylepšování svého Espace. Auto je totiž považováno za jednoho ze zakladatelů této třídy. Od roku 1984 se ho vyrobilo 1,3 milionu kusů. Aktuální generace právě prochází faceliftem.

Ten je na první pohled rozpoznatelná podle nové výbavy v podobě Matrix full-LED světlometů, jež dodávají vozu charakteristický vzhled přídě. Technologie umožňuje vykrývat protijedoucí auta tak, aby jejich řidiče neoslňovala, ale zároveň aby bylo mimo ně vidět do dálky. Světlomety rozpoznají auto na vzdálenost 550 metrů.

Aby se neřeklo, lehkou změnou prošly třeba i nárazníky. Novinkou je také červená barva Vintage Red. Na výběr budou také nové disky kol. Uvnitř se lehce změnil tvar palubní desky s přepracovanou středovou konzolou. Podle automobilky je teď ovládání funkcí vozu ergonomičtější.

Na palubě nechybí řada elektronických asistentů. Zajímavý je i systém řízení všech kol 4Control, který směřuje do zatáčky i kola na zadní nápravě. Tím je auto mrštnější. Nový Renault Espace se na evropské silnice dostane na jaře příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů