Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rodinné auto do 400 tisíc: MPV i kombíky jsou jako ojetiny stále ve velké oblibě

Naše téma
Martin Pleva | 23.01.2024
dalších 20 fotek
Citroën Grand C4 SpaceTourer 1,6 HDI. | foto: se svolením Andy - auta
Naložit celou rodinu, zavazadla a nejrůznější vybavení a vyrazit na výlet, na víkend na chatu nebo na dovolenou k moři. K tomu potřebujete auto, kde se vše vejde. Ideální jsou v tomto směru vozy typu MPV, které jsou však na trhu s novými auty na ústupu. Jako ojetiny je ale stále sežene v bazarech, stejně jako kombíky – další oblíbená auta u rodin. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká je v našich bazarech nabídka těchto vozů s cenou do 400 tisíc korun.
„V dnešní době sledujeme trend odklonu od klasických rodinných MPV aut a kombíků směrem k SUV vozům. Nicméně podle mého názoru budou pořád mezi poctivá rodinná auta MPVčka a kombíky patřit,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

Když si rodiny chtějí takovýto vůz pořídit, často si stanoví cenový strop, který v mnoha případech končí na hranici 400 tisíc. Na webu TipCars.com je takových je vozů s takovouto maximální cenovkou na výběr více než 12 tisíc.

„Nejčastěji zastoupenými značkami jsou zde Škoda, Volkswagen a Ford. Pokud tedy potřebujete prostorné praktické auto, do kterého vejde více dětských sedaček a bude mít i velký kufr, jsou velkoprostorové MPV nebo klasické kombíky, tou nejlepší volbou,“ dodává Marek Knieža.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali pět rodinných aut. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.
Citroën Grand C4 SpaceTourer 1,6 HDI
Citroën Grand C4 SpaceTourer 1,6 HDI., zdroj: se svolením Andy - auta


Náš první tip je na vůz Citroën Grand C4 SpaceTourer 1,6 HDI, který se prodává za 304 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od července 2018 a najeto má 147 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1560 ccm s výkonem 88 kW (119 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, tempomat, šest airbagů, zadní parkovací senzory, sledování únavy řidiče, hands free, satelitní navigaci, dvouzónovou klimatizaci, tónovaná skla, elektronická ruční brzda, LED denní svícení, multifunkční volant, řazení pádly pod volantem, start-stop systém či střešní nosič. 

Volkswagen Touran 1.6 TDI
Volkswagen Touran 1.6 TDI., zdroj: se svolením GarantAuto


Náš druhý tip je na vůz Volkswagen Touran 1.6 TDI, který se prodává za 399 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od ledna 2018 a najeto má 143 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1598 ccm s výkonem 85 kW (115 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, adaptivní tempomat, osm airbagů, brzdový asistent, parkovací kamera, přední i zadní parkovací senzory, hands free, třízónová klimatizace, CD přehrávač, palubní počítač, tónovaná skla, multifunkční volant, start-stop či tažné zařízení. 

Ford Tourneo Connect 1.5TDCi
Ford Tourneo Connect 1.5TDCi., zdroj: se svolením Autobazar Jocar


Náš třetí tip je na vůz Ford Tourneo Connect 1.5TDCi, který se prodává za 374 900 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od března 2018 a najeto má 159 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1499 ccm s výkonem 88 kW (119 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, tempomat, šest airbagů, parkovací senzory zadní, automatická klimatizace, multifunkční volant, vyhřívané přední sklo, tónovaná skla, hands free či start-stop systém. 

Dacia Logan 1.0 SCe
Dacia Logan 1.0 SCe., zdroj: se svolením Autohity


Náš čtvrtý tip je na vůz Dacia Logan 1.0 SCe, který se prodává za 249 877 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od ledna 2020 a najeto má 19 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 999 ccm s výkonem 54 kW (73 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, čtyři airbagy, nastavitelný volant, přední světla LED, střešní nosič, manuální klimatizaci či tažné zařízení. 

Kia Ceed 1.6 CRDi
Kia Ceed 1.6 CRDi., zdroj: se svolením AAA Auto


Náš pátý tip je na vůz Kia Ceed 1.6 CRDi, který se prodává za 280 000 Kč. V provozu je od roku 2018 a najeto má 96 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1600 ccm s výkonem 100 kW (136 PS).

Ve výbavě najdete například manuální převodovku, automatickou klimatizaci, parkovací asistent, šest airbagů, vyhřívaný volant, palubní počítač, vyhřívaná sedadla či střešní nosič.

Celou nabídku těchto vozů najdete ZDE.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
2.0 z 5 (40%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů