Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Revoluce na evropském trhu s auty. Ford Fiesta porazil po sedmi letech VW Golf.

Naše téma
Pavel Hrabica | 05.05.2017
další 3 fotky
Ford Fiesta sesadil po sedmi letech, alespoň na jeden měsíc, z trůnu nejprodávanějšího evropského vozu VW Golf. | foto: Ford Motor Company
Od roku 2010 byla stálice koncernu Volkswagen – VW Golf – prodejní hvězdou mezi evropskými zákazníky. Letos v březnu nebyl ale poprvé za posledních sedm let nejprodávanějším automobilem. Na špici obliby se vyšplhal jeho konkurent Ford Fiesta.
Stálice kategorie malých vozů zvítězila nad Golfem o pouhých 500 prodaných aut, ale jak píše server agentury Jato Dynamics, která se analýzami automobilového trhu zabývá, jedná se o historický okamžik. Evropští zákazníci si pořídili 47 300 kusů Fiesty, zatímco Golf prodal „jen" 46 800 aut tohoto typu.

Zpráva je rajskou hudbou pro uši amerického prezidenta Donalda Trumpa, který si stěžoval, že v ulicích amerických měst je vidět víc německých automobilů, než amerických v Německu.

Podle Jato Dynamics jsou tři důvody momentálního vítězství Fiesty nad Golfem. Zaprvé – Golf prošel faceliftem a pokles zájmu při změně výroby a prodeje se vždy projevuje poklesem. Zadruhé nelze přehlédnout vliv aféry dieselgate, i když současné prodeje skupiny VW například v USA opět stoupají. Třetím důvodem je nápaditější a masivnější marketink Fordu v měsíci březnu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů