Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault zveřejnil české ceny pick-upu Alaskan. Základ je za 738 tisíc

Naše téma
Dominik Valášek | 26.10.2017
dalších 30 fotek
Renault Alaskan. | foto: Renault
Rok po uvedení v Jižní Americe přichází rámový pick-up od Renaultu i na evropský a samozřejmě také na český trh. My již známe tuzemské ceny - a to včetně příslušenství.
Jen pro rekapitulaci – Alaskan stojí na stejném základu, jako sourozenci Nissan Navara a nový Mercedes-Benz třídy X. To znamená žebřinový rám, tuhou zadní nápravu, nezávislé zavěšení vpředu, čtyřdveřovou kabinu pro pět lidí a ložnou plochu o délce 1578 mm.

Co se celkových rozměrů týče, přestože se jedná o pick-up pro evropský trh (proti severoamerickým stále ještě relativně malý), je Alaskan oproti běžným autům dost macek. Celková délka činí 5399 mm, šířka bez zrcátek 1850 mm a délka rozvoru nabírá hodnoty 3150 mm.

Motor pod kapotou nalezneme pouze jediný, stejný jako v dodávce Master. Jedná se o dieselový čtyřválec o objemu 2,3 litru, jenž lze dostat ve dvou provedeních. Ve verzi s jedním turbodmychadlem má motor 160 koní (120 kW) a 403 Nm točivého momentu, ve verzi se dvěma turby potom 190 koní (140 kW) a 450 Nm točivého momentu.

Slabší verze je k mání jen se šestistupňovým manuálem, silnější lze kombinovat se sedmistupňovým automatem. Přepínačem v interiéru řidič rozhoduje, zda bude motor pohánět pouze zadní, nebo všechna kola.

Základ pod 750 tisíc
Základní cena Alaskanu je nastavena na 737 900 korun a za tuto částku dostaneme slabší motor spolu se základní výbavou Life. V takovém případě stojí Alaskan na menších šestnáctipalcových litých kolech, disponuje mlhovkami, manuální klimatizací, elektricky ovládanými okny, tempomatem a základním rádiem s Bluetooth, USB a AUX vstupem.

Na částce 762 900 korun začíná střední výbava Zen, doplněná o větší osmnáctipalcová kola, chromované prvky v předním nárazníku, boční nášlapy, elektricky ovládaná, vyhřívaná a sklopná zrcátka, automatickou klimatizaci, navigaci nebo parkovací kameru. Příplatek za výkonnější motor je 25 tisíc korun (celkem 787 900) a automat vyjde na dalších 42 tisíc (celkem 829 900).

Pouze se silnějším motorem je potom k mání nejvyšší výbava Intens, vybavená některými luxusními prvky. Nachází se zde třeba kožená sedadla s elektrickým nastavením, panoramatický parkovací systém nebo full-LED světlomety. Nejvyšší výbava startuje na částce 847 900 korun.

Uzávěrka zadního diferenciálu je u všech výbav k mání za 17 000 korun, metalický lak potom za 20 000.

Renault nabízí také dva různě pojaté kryty korby, které jsou k mání k novému vozu v rámci akční nabídky. Rolovací kryt v podobě hliníkové uzamykatelné rolety, doplněné o plastovou vložku korby, stojí normálně 51 500 korun, ovšem po omezenou dobu je k novému vozu zdarma.

Velká hardtop nástavba s bočními okny, která rapidně zvětší krytý úložný prostor, stojí standardně včetně příslušenství a montáže 91 000 korun, ale aktuálně je k novému vozu k mání za 45 500.

Kompletní ceník najdete zde.

Ceník Renault Alaskan.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů