Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault začal prodávat nový Scenic a Grand Scenic. V základu má 20palcová kola

Naše téma
Jan Zajíc | 03.01.2017
dalších 29 fotek
Renault Scénic. | foto: Renault
Renault začal na českém trhu prodávat nové generace modelů Scenic a Grand Scenic. Obě příbuzná MPV se v novém provedení vzhledem přiblížila k oblíbeným crossoverům.
Menší z dvojice, Scenic, je 4406 milimetrů dlouhý, 1866 milimetrů široký, 1653 milimetrů vysoký a má rozvor 2734 milimetrů. Ve srovnání se třetí generací je ta čtvrtá tedy o něco mohutnější. Výrazně se ale změnila světlá výška - proti předchůdci narostla o čtyři centimetry na 170 milimetrů.

Větší Grand Scenic má světlou výšku 160 mm (ve srovnání s předchůdcem nárůst o 30 mm). Proti předchozí generaci je novinka větší, zejména na délku. Vůz je dlouhý 4634 mm (nárůst o 61 mm), široký je 1866 mm a vysoký 1660 mm. Rozvor náprav činí 2804 mm.

Grand je o 15 tisíc dražší
Oba modely mají také podobné ceníky - Grand Scenic je totiž ve všech případech o 15 tisíc korun dražší než menší sourozenec. Neplatí to jen o základní výbavě Life, která pro větší model není dostupná.

Grand Scenic zase na rozdíl od modelu Scenic může být vybaven příplatkovou třetí řadou sedadel, která vyjde na 15 tisíc.

A kolik tedy nový Scenic stojí? Nejlevnější varianta v základní výbavě, která zahrnuje například manuální klimatizaci, palubní počítač, dálkové centrální zamykání, elektrické ovládání všech bočních oken, rádio, vyhřívaná vnější zrcátka, LED diody denního svícení, tempomat či rozpoznávání dopravních značek, stojí 449 900 korun. Pod kapotou je v takovém případě přeplňovaná benzinová patnáctistovka o výkonu 115 koní (85 kW).

Renault Scénic.


Zajímavostí jsou kola, Scenic má totiž už v základu velká 20palcová. Nejsou ale litá, nýbrž jen ocelová.

Druhá výbava Zen už má kola z lehkých slitin, dále například dvouzónovou automatickou klimatizaci, mlhovky, dešťový a světelný senzor, rádio s 4,2palcovou obrazovkou nebo přístrojový štít se 7palcovým multifunkčním barevným displejem. Ceny začínají na 484 900 Kč.

K dispozici je i "úvodní edice"
Zajímavě se jeví linie Premiere Edition, která, jak napovídá název, vznikla speciálně k uvedení vozů na trh. Stojí nejméně 539 900 Kč (s 1,2 litrovým motorem o výkonu 96 kW/130 k) a nabídne mimo jiné multimediální systém se 7palcovým displejem a navigací, aktivní parkovací asistent, panoramatické střešní okno, dvoubarevnou karoserii, sledování mrtvého úhlu či kamerový systém.

Na vrcholu pak je výbava Bose, která je k dispozici s nejsilnějšími motory.

Renault Scenic: Ceny na českém trhu

Renault Scenic - ceník.


Renault Grand Scenic: Ceny na českém trhu

Renault Grand Scenic - ceník.


Kompletní ceníky najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů