Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault v Paříži ukázal nový Espace. Zatáčí i zadními koly

Naše téma
Redakce | 03.10.2014
dalších 24 fotek
Renault Espace. | foto: Renault
Paříž /FOTOGALERIE/ - Jednou z nejzajímavějších novinek probíhajícího autosalonu v Paříži je nová generace rodinného Renaultu Espace. Ta částečně odložila klasický "minivanový" tvar a vzhledem se přiblížila k dnes tak oblíbeným crossoverům.
Dokládá to i světlá výška, která se zvýšila o 4 centimetry na 16 cm. Zajímavé ale je, že novinka je přesto nižší (1677 mm) než předchůdce. Prostornou kabinu zaručuje délka 4857 milimetru, šířka 1888 milimetru a také rozvor, který činí 2884 mm. Zájemci budou moci volit mezi pěti- a sedmimístným uspořádáním.

V provedení interiéru se jasně zrcadlí aktuální trendy. Palubní desce dominuje středový panel s velkou obrazovkou o uhlopříčce 8,7", jež díky přítomnosti palubního systému R-Link2 slouží jako středobod ovládání většiny funkcí. Přes displej tak půjde nastavovat třeba i sklon sedadel. Renault slibuje velkou variabilitu uspořádání, potěší také řada odkládacích schránek. Zavazadlový prostor má v pětimístné konfiguraci objem 660 litrů. Po sklopení druhé řady sedaček vznikne až 2040 litrů. A ještě jedna zajímavost. Ovládat sedačky půjde právě i z kufru - jednoduchým stistknutím tlačítka.

Renault Espace.


Další displej nahrazuje klasické analogové "budíky" v kapličce před volantem.

Škála elektronických pomocníků pak zahrnuje například předkolizní systém, systém upozorňující na vyjetí z jízdního pruhu či inteligentní parkovací asistent.

Novinkou je pro Espace systém řízení náprav 4Control, známý z modelu Laguna. Funguje jednoduše tak, že natáčí zadní kola podle těch předních a podle požadavků řidiče. Výsledkem by mělo být jistější chování ve vysokých rychlostech a lepší ovladatelnost - třeba při manévrování ve městě.

Renault Espace.


Nový Renault Espace bude alespoň zpočátku dostupný jen s trojicí pohonných ústrojí, všechny mají objem 1,6 litru. Základ představuje vznětová jednotka Energy dCi 130 s výkonem 130 koní, spojená výhradně s šestistupňovou manuální převodovkou.

Silnější varianta se 160 koňskými silami a točivým momentem 380 N.m sází na přeplňování dvěma turbodmychadly a spolupracuje s šestistupňovým automatem.

Nejvýkonnější motorizací je přeplňovaný benzinový čtyřválec Energy TCe 200 s výkonem 200 koní. Standardně se dodává s automatickou sedmistupňovou převodovkou.

Renault Espace.



Do prodeje se nový Espace dostane v dubnu příštího roku.

Renault v Paříži rovnou ukázal také luxusní verzi s označením Espace Initiale Paris. Ta nese exkluzivní lak, dostala speciální kola a v kabině se objevují hodnotné materiály. Měkkou kůži Nappa najdeme nejen na sedadlech, ale také na palubní desce, výplních dveří, loketních opěrkách a bude jí obšit i volant.

Renault Espace Initiale Paris.



Přední sedadla se chlubí vyhříváním a masážní funkcí, vyhřívané mohou být i sedačky druhé řady. Samozřejmostí je bohatá výbava.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů