Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault má nový elektromobil Zoe. Nyní ujede 387 kilometrů

Naše téma
Jan Markovič | 17.06.2019
dalších 15 fotek
Renault Zoe | foto: Renault
Automobil se oproti předchůdci téměř nezměnil.
Francouzská automobilka představila novou generaci svého elektromobilu. Renault Zoe dostal novou baterii, která má nyní kapacitu 52 kWh. To by mělo podle oficiálního měření WLTP stačit na ujetí až 387 kilometrů po jednom nabití. Renaultu se podařilo zvýšit kapacitu oproti původním 40 kWh, ale baterie zůstala velikostně stejná.

Auto se nabíjí přes zásuvku CCS skrytou pod logem značky na přídi. Výkon palubní nabíječky je 50 kW. Automobilka prodává i takzvaný Wallbox k domácí instalaci do garáže. Dobíjení z něj z prázdna na 100 procent zabere téměř devět a půl hodiny. Pokud ale řidič využije veřejnou rychlonabíjecí stanici, měl by se vůz dobít rychlostí zhruba 150 kilometrů dojezdu za hodinu.

Auto dostalo také nový motor. Pod kapotou je nyní ukrytá elektrická jednotka R135 o výkonu 100 kW, tedy 135 koní. Na kola žene točivý moment s hodnotou 245 Nm. Z nuly na 100 km/h tak auto zrychlí za 10 sekund. Maximálně jede 140 km/h. Původní motor měl výkon 80 kW, tedy 110 koní.

Tvůrci auta upravili také design přední kapoty, nárazníků a full-LED světlomety, které jsou nyní k dostání už v základní výbavě. Jemnými úpravami prošel také interiér, který mimo jiné dostal nový zábavní systém. Auto si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů