Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault ukázal Mégane jako sedan. Nahradí model Fluence

Naše téma
Redakce | 12.07.2016
dalších 15 fotek
Renault Mégane Sedan. | foto: Renault
Renault odhalil třetí karosářskou verzi modelu Mégane. Po pětidveřovém hatchbacku a praktičtějším kombi tentokrát přišla řada na sedan. Novinka by v nabídce francouzské automobilky měla nahradit model Fluence.
Renault přitom už potvrdil, že se Mégane Sedan bude prodávat na 24 vybraných trzích, mezi nimiž najdeme i Českou republiku. Slovensko chybí.

Design sedanu je z velké části pochopitelně stejný jako u obou sourozenců, liší se jen jinak tvarovanou zádí. A jiná jsou také zadní světla s výrazným tvarem, který připomíná větší Talisman.

Rozměry neznáme, výrobce je zatím neuvedl. Jediný údaj, který prozradil, je objem zavazadlového prostoru 508 litrů. Kufr bude možné otevřít i zavřít pohybem nohy.

Renault Mégane Sedan.


Paleta zážehových motorů bude zahrnovat atmosférickou šestnáctistovku SCe o výkonu 115 koní (84 kW) a přeplňovanou verzi TCe se 130 koňskými silami (97 kW). Pro tu bude k dispozici nejen šestistupňová manuální převodovka, ale i sedmistupňový dvouspojkový automat.

Zájemci o naftový agregát budou moci sáhnout po patnáctistovce s 90 (66 kW) a 110 koňskými silami (81 kW), nebo po 1,6litrovém turbodieselu o výkonu 130 koní (96 kW). Všechny nafťáky jsou standardně spojeny se šestistupňovou manuální převodovkou, prostřední se ale bude nabízet i s dvouspojkovým ústrojím.

Nový Mégane Sedan bude veřejnosti představen na říjnovém autosalonu v Paříži. V té době už jistě budeme vědět, kdy se novinka začne prodávat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů