Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Talisman: Nástupce Laguny nabídne prostorný interiér a řízení všech kol

Naše téma
Redakce | 07.07.2015
dalších 21 fotek
Renault Talisman. | foto: Renault
Renault odhalil nástupce modelu Laguna. Jmenuje se Talisman, představuje klasicky střižený sedan střední třídy a k dispozici bude i v luxusním provedení Initiale Paris. Později se objeví také praktické kombi.
Nový vůz by však měl nahradit nejen Lagunu, ale částečně také větší sedan Latitude. Označení Talisman přitom není úplně nové. Renault jej poprvé použil u konceptu velkého kupé v roce 2001, kromě toho se sedan se stejným jménem prodává v Číně. Jde přitom právě pouze o mírně upravený model Latitude.

Nový Talisman, tedy nástupce Laguny, stojí na platformě CMF, na délku měří 4,86 metru, široký je 1,87 m a vysoký 1,46 m. Rozvor dosahuje 2,81 metru.

Renault Talisman.



Na střední třídu poměrně štědré rozměry mají zajistit mimořádně prostorný interiér. Cestující na zadních sedadlech se například mohou radovat z 262 milimetrů pro kolena. Renault však nezapomněl ani na praktičnost a slibuje spoustu schránek a přihrádek (dohromady s objemem 25 litrů), kufr nabízí objem 608 litrů. Zavazadelník lze zvětšit sklopením zadní lavice.

Mimochodem, víko kufru půjde u vyšších výbav otevřít bezdotykově pohybem nohy.

Jinak výrobce pochopitelně slibuje kvalitně zpracovaný interiér s vybranými materiály a moderním multimediálním systémem s širokými možnostmi konektivity.

Renault Talisman.


Nechybí řada elektronických pomocníků. Najdeme mezi nimi například adaptivní tempomat, inteligentní parkovací asistent, nouzové brzdění, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo čtení dopravních značek.

K dispozici jsou také adaptivní tlumiče a stejně jako u modelu Espace také systém 4Control, tedy řízení zadní nápravy. Funguje jednoduše tak, že natáčí zadní kola podle těch předních a podle požadavků řidiče. Výsledkem by mělo být jistější chování ve vysokých rychlostech.


Chování systému 4Control může řidič ovlivnit výběrem jízdního režimu. Kromě řízení zadní nápravy se změní také charakteristika adaptivních tlumičů, převodovky, řízení a také zvuk motoru.

Renault Talisman.


Nabídka motorů zahrnuje tři vznětové a dvě zážehové jednotky. Šestiválce či velkoobjemové agregáty nečekejte, Renault zatím nabídne maximálně čtyřválcové šestnáctistovky.

Naftu spalují jedna-pětka s výkonem 110 koní (81 kW) a dvě verze motoru 1.6 dCi s výkony 130 (96 kW) a 160 koní (118 kW). Nejsilnější diesel je standardně spojen s šestistupňovým automatem.

Benzinové motory jsou vždy spojeny s automatickou převodovkou, v tomto případě jde ale o sedmistupňovou dvouspojkovou skříň.

Slabší varianta přeplňované šestnáctistovky poskytuje 150 koní (110 kW), výkonnější pak 200 koní (147 kW).

Renault Talisman.


Nový Talisman se podobně jako Espace objeví i v luxusním provedení Initiale Paris, které se vyznačuje specifickým lakem Améthyste Black, má odlišná devatenáctipalcová kola, interiér čalouněný kůží, dále například přední sedadla s masážní funkcí, laminovaná boční okna zvyšující ticho či "přednostní" přístup v servisech.

Výstavní premiéra se uskuteční na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů