Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault slaví úspěchy s Capturem. Češi ho navíc kupují s nejvyšší výbavou

Naše téma
Redakce | 31.03.2014
Renault Captur. | foto: Renault
Praha - Městským crossoverům se daří. Naposledy se úspěchy pochlubil Renault, jehož model Captur je v Evropě jedničkou v počtu registrací. Vozu se vede dobře i v Česku, automobilku navíc může těšit, že ho tuzemští zákazníci často kupují s nejvyšší výbavou.
Zatímco v roce 2012 se v Evropě prodalo 257 000 crossoverů, loni se tento počet téměř zdvojnásobil. Jejich podíl z celkových registrací činil už 14 procent. Není tedy divu, že se mnohé automobilky snaží tento trend zachytit.

Renault je zatím úspěšný. V roce 2013 bylo ve světě zaregistrováno 93 841 Capturů a podle posledních registrací za uplynulé měsíce se dokonce kompaktní crossover od Renaultu nachází na prvním místě v Evropě před konkurenčními modely Peugeot 2008 a Nissan Juke.

Renault Captur.



Na český trh byl vůz uveden loni v květnu a od té doby se jo u nás prodalo 327 kusů. Podle českého zastoupení značky si přitom téměř 60 procent klientů vybralo Captur v nejvyšší výbavě Dynamique (nově označovaná jako Intens) s motorem 1,2 TCe a dvouspojkovou automatickou převodovkou (cena od 392 900 Kč). Přes 60 procent zákazníků pak odjelo z showroomů s vozem s dvoubarevnou karoserií.

Renault kvůli úspěchu modelu Captur už zvýšil i výrobu v závodu ve španělském Valladolidu. Původní plány počítaly s produkcí 350 aut denně, ale už loni byla výroba navýšena na 710 vozů a letos má z továrny vyjíždět dokonce 900 aut denně.

Redakční test Renaultu Captur si můžete přečíst zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů