Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault představil Talisman s praktičtější zádí. Prodávat se začne na jaře

Naše téma
Redakce | 27.08.2015
dalších 7 fotek
Renault Talisman Estate. | foto: Renault
Francouzská automobilka Renault ukázala praktičtější verzi nového modelu Talisman. Kombík, který si odbude výstavní premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, se u nás začne prodávat na jaře příštího roku.
Stane se tak zřejmě pod označením Talisman Grandtour, přestože automobilka pro účely představení sáhla po přídomku Estate, který v případě kombíků používá na domácím trhu.

Nové kombi je rozměrově stejné jako výchozí sedan. Na délku měří 4,86 metru, široké je 1,87 m, vysoké 1,46 m a rozvor dosahuje 2,81 metru.

Představení nového Renaultu Talisman najdete zde.

Renault Talisman Estate.



Zavazadlový prostor má v základním uspořádání objem 572 litrů (měřeno od podlahy po roletu kufru), po sklopení zadních sedadel Talisman Estate pojme "téměř 1700 litrů" - přesnou hodnotu zatím Renault neuvedl.

Základní ložná plocha má délku 1116 milimetrů, maximem je 2010 mm. Výrobce se také chlubí, že jiná linie střechy zajišťuje více prostoru nad hlavami cestujících na zadních sedadlech. Ve srovnání se sedanem došlo k navýšení o 30 milimetrů.

Interiér je jinak stejný jako u sedanu, Renault vyzdvihuje zejména přední sedadla, která prý nabídnou široké možnosti nastavení a mohou být vybavena masážní funkcí či integrovanou ventilací.

Renault Talisman Estate.


K dispozici jsou také adaptivní tlumiče a stejně jako u modelu Espace také systém 4Control, tedy řízení zadní nápravy.

I nabídka motorů odpovídá sedanu, zahrnuje tedy tři vznětové a dvě zážehové jednotky. Naftu spalují jedna-pětka s výkonem 110 koní (81 kW) a dvě verze motoru 1.6 dCi s výkony 130 (96 kW) a 160 koní (118 kW). Nejsilnější diesel je standardně spojen s šestistupňovým automatem.

Benzinové motory jsou vždy spojeny s automatickou převodovkou, v tomto případě jde ale o sedmistupňovou skříň. Slabší varianta přeplňované šestnáctistovky poskytuje 150 koní (110 kW), výkonnější pak 200 koní (147 kW).

Nový Talisman Estate, nebo chcete-li Grandtour, jak už bylo zmíněno, dorazí na frankfurtský autosalon. Kromě něj by měl Renault ukázat také novou generaci modelu Mégane.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů