Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault představil nový Scénic. Pohledné MPV má kufr o objemu 572 litrů

Naše téma
Redakce | 02.03.2016
dalších 31 fotek
Renault Scénic. | foto: Renault
Renault na autosalonu v Ženevě představil čtvrtou generaci modelu Scénic. Oblíbené MPV se vzhledem přiblížilo populárním crossoverům, charakterem však zůstává praktickým rodinným vozem.
Renault nový Scénic obdařil atraktivním designem, který kombinuje prvky z modelů Espace a Captur. Zaujme například výrazně skloněným čelním oknem, netradičně ale vypadá třeba i spodní linie bočních oken. Scénic dostane už ve standardu velká 20palcová kola, což u MPV není rozhodně obvyklé.

Za příplatek pak zájemci budou moci zvolit dvoubarevný lak.

Dojem crossoveru posiluje především znatelně větší světlá výška - proti předchůdci narostla o čtyři centimetry na 170 milimetrů. Ve srovnání se třetí generací je ta čtvrtá také o něco mohutnější, byť jde o nepatrnou změnu.

Renault Scénic.



Nový Scénic je 4410 milimetrů dlouhý, 1860 milimetrů široký, 1650 milimetrů vysoký a má rozvor 2730 milimetrů.

Interiér odpovídá aktuální filosofii Renaultu. Nabídne tedy digitální přístrojový štít a multimediální systém R-Link 2 s dotykovou obrazovkou - v závislosti na výbavě může mít uhlopříčku 7 nebo 8,7 palců. Systém Multi-Sense pak umožní upravit si nastavení vozu (například odezvu motoru či řízení, vlastnosti ambientního osvětlení nebo nastavení sedadel) podle vlastních představ. Řidiči se také budou moci spolehnout na řadu bezpečnostních asistentů.

Kabina má nabídnout dostatek místa pro pět cestujících, za příplatek je k dispozici elektrické sklápění sedadel ve druhé řadě. Ovládat opěradla asymetricky dělené lavice lze v takovém případě tlačítky či z místa řidiče přes multimediální systém. Mimochodem, sklopit lze i sedačku spolujezdce.

Renault Scénic.


Posádku jistě potěší spousta odkládacích prostor, dohromady prý mají objem 63 litrů. Šikovně vypadá především velká posuvná schránka mezi předními sedadly. Zavazadlový prostor má základní objem 572 litrů, maximální kapacitu výrobce zatím neuvedl.

Zájemci budou moci vybírat ze šesti naftových motorizací (o objemech 1,5 a 1,6 litru) s výkony od 95 do 160 koní a dvou benzinových agregátů s výkony 115 a 130 koní. Zážehové jednotky jsou spojeny výhradně se šestistupňovým manuálem, pro turbodiesely je k dispozici i automatická převodovka.

Renault později uvede také verzi Energy dCi 110 Hybrid Assist, která umí při brzdění ukládat kinetickou energii a následně ji využít při akceleraci, zejména při rozjezdech.

Nový Scénic by se měl začít prodávat na konci roku. Později se ke standardní variantě připojí také větší Grand Scénic.

Mégane Grandtour má kufr s objemem 580 litrů
Renault v Ženevě ukázal také kombi verzi nové generace modelu Mégane. Grandtour nabídne zavazadelník o objemu 580 litrů, po sklopení zadních sedadel pak dokonce 1695 litrů. Složit lze rovněž sedačku spolujezdce, načež vznikne plocha pro převoz až 2,77 metru dlouhého nákladu. Údajně jde o nejlepší hodnotu v segmentu.

Renault Mégane Grandtour.



Motory zřejmě budou kopírovat nabídku klasického hatchbacku, můžeme tedy očekávat zážehové i vznětové přeplňované jednotky s výkony od 100 do 205 koní (74 až 150 kW).

Nejsilnější agregáty budou vyhrazeny pro sportovní variantu GT. Jedná se o dvě šestnáctistovky: benzinová poskytuje výkon 205 koní (150 kW) a spojena je se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, naftová pak dává 165 koňských sil (121 kW) a spolupracuje se šestistupňovou "dvouspojkou".

Provedení GT dostalo například sportovněji tvarované nárazníky, specifickou výplň masky chladiče, chromovanou koncovku výfuku či výrazný difuzor.

Nabídne také systém 4Control, tedy natáčení zadní nápravy. Podle Renaultu je to vůbec poprvé, co se toto řešení, které má zlepšit ovladatelnost a manévrovatelnost, objevuje u kombi nižší střední třídy. Systém 4Control používá i klasický hatchback.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů