Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault představil Mégane R.S. Má 280 koní, samosvor a řízení zadní nápravy

Naše téma
Jan Zajíc | 12.09.2017
dalších 26 fotek
Renault Mégane R.S. | foto: Renault
Dlouho očekávanou novinku na frankfurtský autosalon přivezl Renault. Francouzská automobilka tu konečně odhalila ostrý Mégane R.S..
Jeho podoba není překvapením, vůz jsme si totiž mohli už s předstihem několikrát prohlédnout na uniklých fotkách. Mégane R.S. přináší agresivnější přední nárazník, otvory pro přívod i odvod vzduchu, širší blatníky či zadní nárazník s difuzorem a jednou velkou koncovkou výfukového systému. Kromě toho si lze všimnout odlišně ztvárněných předních světlometů, které ve srovnání s běžným Méganem dostaly jinou grafiku. Mlhovky pak nesou motiv cílové vlajky.

Víc se čekalo na technické detaily a údaje o dynamice. Začít můžeme rozšířeným podvozkem, rozchod kol se totiž ve srovnání s běžným modelem změnil - vpředu je větší o 60 milimetrů, vzadu o 45 mm. Auto stojí na 18palcových litých kolech, ale za příplatek budou k dispozici i devatenáctky.

Pod kapotou se podle předpokladů ukrývá turbodmychadlem přeplňovaná osmnáctistovka, představená už dříve v nové Alpině A110. Čtyřválec dává výkon 280 koní (205 kW) a nejvyšší točivý moment 390 Nm, později ale dorazí ještě rychlejší provedení Trophy s 300 koňmi (220 kW) a 400 Nm.

Výkon je u Méganu R.S. samozřejmě posílán na přední kola, a to buď přes šestistupňovou manuální převodovku, případně přes dvouspojkový automat. S přenesením výkonu na silnici může pomoct samosvorný diferenciál Torsen, který je společně s tužším nastavením podvozku součástí ostřejšího provedení Cup. "Civilnější" Mégane R.S. má jednoduchý přídomek Sport.

Velkou novinkou francouzského hot hatche je dále systém řízení zadní nápravy 4Control. Ve výbavě pak nechybí volič jízdních režimů Multi-Sense, který dává na výběr z pěti módů: Comfort, Normal, Sport, Race (okruhový) a Perso (individuální). Sportovní charakter má podtrhnout i aplikace R.S. Monitor, tedy systém palubní telemetrie.

Bohužel, i když jsme se těšili na údaje o dynamice, Renault je zatím neprozradil. Zato víme, že prodej se rozběhne ještě před koncem roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů