Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault pracuje na větším SUV. Mohlo by se jmenovat Maxthon

Naše téma
Redakce | 14.03.2016
Renault Kadjar. | foto: Renault
Francouzská automobilka aktuálně testuje nástupce nepříliš úspěšného modelu Koleos a chystá se na jeho premiéru. Nové SUV, které by se mohlo jmenovat Maxthon, se v nabídce zařadí nad Kadjar.
Technika bude z velké části převzata z Nissanu X-Trail, novinka například využije stejnou platformu CMF či stejné motory. A očekávat samozřejmě můžeme i pohon všech kol. Novinka také bude pochopitelně prostornější než Kadjar, který je zase blízkým příbuzným Nissanu Qashqai.

Zajímavé ale je, že šéfdesignér Renaultu Laurens van den Acker prohlásil, že vůz nedostane třetí řadu sedadel - ani za příplatek. X-Trail ji přitom nabízí.

Nové SUV v současné době podstupuje testy ve Švédsku nedaleko severního polárního kruhu, kde také bylo během zkoušek nafoceno. Maskování však zatím bohužel do velké míry ukrývá jeho podobu.

Renault ve Švédsku testuje nové SUV.


Proto není úplně jasné, jestli Maxthon (pokud se tak opravdu bude nakonec jmenovat), dostane příď s netradičně tvarovanými světly, podobně jako modely Talisman a Mégane, které zaujmou světlomety "ve tvaru hokejek", nebo se jeho tvář bude podobat spíše vozům Kadjar a Espace.

Nové SUV od Renaultu by se mohlo poprvé veřejnosti ukázat na autosalonu v Pekingu, který se začíná 25. dubna. Francouzská automobilka očekává, že Čína bude pro tento vůz trhem s největším zájmem.

Novinka však zamíří i do dalsích zemí, v Evropě by se mohla objevit v roce 2017.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů