Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault omladil malé Clio. Má nový diesel a dorazí i v luxusní verzi

Naše téma
Redakce | 13.06.2016
dalších 11 fotek
Renault Clio. | foto: Renault
Čtvrtá generace Renaultu Clio se po necelých čtyřech letech dočkala modernizace. Ta přináší lehce upravený vzhled, nový motor a také luxusní verzi Initiale Paris.
Na první pohled sice omlazené Clio vypadá stejně jako to současné, bližší zkoumání ale prozradí nové nárazníky, přepracovanou masku chladiče a nové světlomety. Přední mohou být za příplatek diodové.

Design pak mohou oživit nové barvy karoserie, nabídku rozšiřují i nová kola a širší možnosti individualizace vzhledu. Uvnitř se podle Renaultu objevují hodnotnější materiály a také kvalitnější zpracování.

Renault Clio.


Renault pro Clio nabídne hned tři multimediální systémy: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution a nový systém R&Go. Snad nikoho už v dnešní době nepřekvapí široké možnosti konektivity nebo možnost připojení chytrého telefonu.

Ve výbavě se mohou objevit příjemné prvky jako například přední a zadní parkovací senzory, zadní parkovací kamera nebo inteligentní parkovací asistent.

Paletu motorizací rozšíří turbodiesel 1.5 dCi s výkonem 81 kW (110 koní), který je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou. Ručně řazená převodovka dále půjde nově kombinovat i s přeplňovaným zážehovým čtyřválcem 1.2 TCe o výkonu 120 koní (87 kW). Tento motor byl dosud k dispozici výhradně s šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Renault Clio.



Zajímavou novinkou pak je také příjezd luxusní verze Initiale Paris, jež sází například na interiér čalouněný kůží Nappa, bohatou výbavu či třeba speciální šedou metalízu Givré.

Modernizované Clio začne prodávat už v létě, první vozy k zákazníkům dorazí v září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů