Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Laguna dostal drobný facelift a nové motory

Naše téma
Redakce | 19.06.2013
Renault Laguna. | foto: Renault
Praha - Automobilka Renault se rozhodla mírně omladit svého zástupce ve střední třídě. Modernizovanou Lagunu mohou zájemci v České republice objednávat od konce června.
Změny designu jsou jen kosmetické, modernizace se však výrazněji dotkla techniky.

Renault Laguna a Laguna Grandtour teď mají nová LED světla pro denní svícení, která nahradila přední mlhovky, a k dispozici jsou nové 16" hliníkové ráfky.

Modernizovaná Laguna získala nový multimediální systém s on-line připojením Renault R-Link. Ten zahrnuje veškeré multimediální funkce: navigaci, rádio, telefonování přes Bluetooth a audiostreaming. Nabízí ale také služby týkající se vozidla a široký výběr aplikací, které lze stáhnout z internetu přímo z vozidla. Pokud je auto vybaveno podvozkem 4Control se čtyřmi aktivně řízenými koly, bude v nabídce R-Link specifická aplikace „4Control monitor", umožňující řidiči v reálném čase zobrazit působení systému 4Control na dynamické chování Laguny.

V nabídce motorizací také najdeme novinky. Nový dvoulitrový turbodiesel je k dispozici ve výkonových verzích se 130, 150 nebo 175 koňskými silami a s udávanou spotřebou 4,5 l/100 km. Exkluzivně pro Coupé lze pořídit naftovou pohonnou jednotku 3,0 dCi V6 s výkonem 240 koní. Nově lze také dostat dvouspojkovou převodovku EDC k motoru 1.5 dCi (110 koní) v kombinaci se základním liftbackem a kombi Grandtour. Renault u této kombinace slibuje spotřebu 4,3 l. S manuální převodovkou je ještě o deci nižší.

Nová Laguna a Laguna Grandtour budou nabízeny také ve vrcholné verzi GT 4Control s motorem Energy 2,0 dCi (175 k). V sérii nabízí podvozek 4Control, interiér se sportovním volantem a hlavicí řadící páky, hliníkovými pedály a čalouněním v kombinaci s alcantarou. Objednávky na tuto variantu budou přijímány od poloviny července. Základní liftback 1.5 dCi 110 Expression stojí 529 900 korun, kombi je oproti liftbacku vždy o 30 tisíc korun dražší.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů