Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault KWID Concept: Hravý crossover má ve výbavě malý vrtulník

Naše téma
Redakce | 12.02.2014
dalších 8 fotek
Koncept Renault KWID. | foto: Renault
Nové Dillí/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Francouzská automobilka na autosalonu v Novém Dillí představila zajímavě vyhlížející koncept KWID. Baculatý crossover nezaujme jen netradičním vzhledem, ale i tím, že má ve výbavě malý vrtulník.
Na první pohled KWID vypadá jako odhodlaný "teréňák". Karoserie vyniká velmi krátkými převisy, vůz obouvá mohutné pneumatiky s výrazným vzorkem a díky značné světlé výšce má auto velice sebevědomý postoj. Jenže jde jen o pózu, má totiž pouze pohon přední nápravy.

Pod kapotou najdeme zážehový přeplňovaný motor o objemu 1,2 litru, který spolupracuje s automatickou dvouspojkovou převodovkou EDC. Ta se neovládá klasickou páku, nýbrž tlačítky u volantu.

Koncept Renault KWID.


V interiéru se vůbec designeři vyřádili. Auto je koncipováno jako pětimístné, ale oproti všem zvyklostem mohou sedět tři cestující vpředu, dva pak vzadu. Řidiči patří místo uprostřed přední lavice. Přístrojová deska pak má tvar integrovaného tabletu a umožňuje přístup k různým funkcím systému, který v Renaultu nazývají "Flying Companion", tedy "létající společník".

Koncept Renault KWID.



Ve skutečnosti jde o malý vrtulník schovaný v zadní otočné části střechy. Má v sobě zabudovanou kameru a jednotku GPS, takže nabízí docela zajímavé možnosti využití. Dokáže například fotografovat krajinu, ale mnohem užitečnější je, že nabídne také dopravní informace, může sledovat provoz před vozem a detekovat překážky na vozovce.

Koncept Renault KWID.



Vrtulník funguje ve dvou módech. První je zcela automatický, v tom druhém jej lze řídit pomocí palubního tabletu vozidla.



Renault KWID v současné podobě představuje především designové cvičení. Ale kdo ví, třeba něco z něj už za pár let uvidíme i produkčních modelů francouzského výrobce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů