Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault je blíž ke svému SUV-kupé. Dokazuje to koncept Samsung XM3

Naše téma
Jan Markovič | 29.03.2019
Koncept Samsung XM3 | foto: Samsung
Auto se předvede už příští neděli na autosalonu v jihokorejském hlavním městě Soulu.
Renault bude vyrábět vůz kategorie SUV-kupé. To už naznačil loni v létě, když na autosalonu v Moskvě předvedl koncept nazvaný Renault Arkana. Teď se na scénu chystá další výstavní kousek, který stále ještě není označen za produkční model, ale má k němu blízko. Na fotografiích si můžete prohlédnout Samsung XM3.

Je pravda, že se vozy Samsungu do Evropy nevyváží. Kdo zná historii spojení Renaultu s touto korejskou firmou ví, že brzy bude velmi podobné auto možná jezdit i po Evropské unii s logem Renaultu na přídi. Stalo se tak už v mnoha případech, jako například u velkého SUV Koleos nebo manažerského modelu Talisman.

I přiložené fotografie ukazují, jak jednoduše by se toto auto proměnilo na Renault. Stačilo by vyměnit logo a rázem tu máme model, který přesně zapadá do aktuálního stylu vozů francouzské automobilky. Nápadné LED světlomety zdobené diodovou linkou navazující na masku chladiče sedí autu jako ulité.

Zatím není jasné, kdy se tenhle vůz na evropských silnicích ukáže. Samsung plánuje spuštění výroby vozu ve své fabrice v jihokorejském Busanu už v polovině roku 2020. Produkce ale bude přísně určena pro domácí trh. Pokud bude úspěšná, můžeme se brzy těšit na další model Renaultu třeba i v Česku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů