Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault připravil speciální edici Clia R.S., je inspirována Formulí 1

Naše téma
Dominik Valášek | 11.01.2018
dalších 10 fotek
Renault Clio RS 18. | foto: Renault
Za volantem malého hot hatche si sice nikdy nebudete připadat jako ve formuli, přesto se Renault snaží navodit alespoň trochu té správné atmosféry. Pro Clio R.S. bude proto brzo k dispozici nová edice inspirovaná závodním monopostem pro nadcházející sezónu. I proto se jmenuje jednoduše "18".
Clio R.S. 18 odívá po vzoru závodního týmu Renault Sport F1 černou barvu se žlutými detaily a šedými samolepkami na předních dveřích a střeše. Uvnitř se potom nachází lišty prahů s číslem vozu v rámci edice (kolik kusů vznikne, zatím nevíme), rámečky výdechů klimatizace z falešného karbonu, nové koberečky nebo volant pošitý kombinací kůže a Alcantary.

Pod kapotou se prakticky nic nezměnilo a speciální edice je postavená na základech nejvýkonnější verze Clio R.S. 220 Trophy. To znamená benzínový čtyřválec o objemu 1,6 litru s přeplňováním, výkon 220 koní (162 kW) a točivý moment 280 Nm.

Manuální převodovku bohužel nehledejme. Stejně jako běžné Clio R.S. aktuální generace je i to ze speciální edice dodáváno výhradně s dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Nějaké změny by se ale přece našly, a to hlavně na podvozku. Novinkou jsou zde hydraulické dorazy na tlumičích a také přímější řízení s kratším převodem. O důstojnější tóninu se navíc stará výfuková koncovka od renomovaného výrobce Akrapovič.

Zatím neznámá je cena nové edice, potažmo kolik si zájemci připlatí oproti standardnímu Trophy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů