Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Clio R.S. 16: Prcek dostal větší motor a manuál, má 275 koní

Naše téma
Redakce | 28.05.2016
dalších 5 fotek
Koncept Renault Clio R.S. 16. | foto: Renault
Renault slaví 40 let existence svojí sportovní divize a návrat do Formule 1. Obě události oslavuje konceptem ostrého Clia R.S. 16 s technikou z většího modelu Mégane R.S. 275 Trophy-R.
Místo přeplňované šestnáctistovky, kterou najdeme u klasického Clia R.S., se tedy pod kapotu nastěhoval dvoulitrový turbomotor s výkonem 275 koní (202 kW) a nejvyšším točivým momentem 360 Nm. Jde o nejsilnější motor, jakým aktuálně oddělení Renault Sport disponuje.

Dynamiku neznáme, ale zrychlení z klidu na stovku jistě zabere méně než 5,8 sekundy.

Novinkou je také šestistupňová manuální převodovka, standardní ostré Clio má automat.

Koncept Renault Clio R.S. 16.


Z většího Méganu byl převzat také chladicí systém, nastavitelný podvozek, brzdy (kotouče mají průměr 350 mm vpředu a 260 mm vzadu) a přední náprava. Zadní pochází z rallyového speciálu Clio R3T.

Clio R.S. 16 se dále chlubí devatenáctipalcovými koly, velkým přítlačným křídlem (při rychlosti 200 km/h prý generuje přítlak 40 kg), žlutým lakem se speciálními polepy nebo diodovým svícením, které připomíná logo divize Renault Sport.

Automobilka studii extrémního malého hot hatche prezentuje v rámci aktuální Velké ceny Monaka, později se představí třeba také na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. O výrobě Renault zatím nemluví, ale vznik alespoň limitované edice by mohl mít jistou naději.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů