Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault Clio Gordini R.S.: Darebák s 230 koňskými silami dorazí příští rok

Naše téma
Redakce | 01.08.2013
Minulá generace Renaultu Clio Gordini R.S. | foto: Renault
Praha - Vypadá to, že se Renault poučil a že tentokrát využije slavné jméno "Gordini" důstojnějším způsobem. Pro minulou generaci modelu Clio znamenalo označení Gordini vlastně jen ozdobení vozu několika designovými prvky. U současného Clia ale dojde i na techniku.
Renault Clio Gordini R.S. totiž dostane silnější motor. Půjde sice pořád o přeplňovanou šestnáctistovku, ale hned podle několika zdrojů vyladěnou na 230 koní (169 kW), točivý moment by měl mít hodnotu 285 N.m. Aktuální Clio R.S. má výkon o 30 koní nižší. Když k tomu připočteme plánované snížení hmotnosti o 25 kilogramů, dostaneme zrychlení z nuly na stovku za 5,9 sekundy. Standardní Clio R.S. (na fotografii níže) tu samou disciplínu zvládne za 6,7 vteřiny.

Současný Renault Clio R.S.


Tím ale úpravy nekončí, Gordini dostane nižší podvozek Cup a osmnáctipalcová kola Radical. Na výběr budou čtyři barevná provedení: klasická modrá s bílými pruhy, dále bílá perleť s modrými pruhy, šedá s modrými pruhy a také červená s bílými pruhy. V kabině najdeme sportovní sedadla Recaro (kombinace kůže a Alcantary), barevné bezpečnostní pásy, doplňky z karbonu, hliníkové pedály nebo koberečky s logem Gordini.

Renault Clio Gordini R.S. by měl dorazit v příštím roce, očekává se, že cena se bude pohybovat kolem 28 tisíc eur, tedy 700 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů