Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault chce zpátky rekord na Nürburgringu. Představil Mégane R.S. 275 Trophy

Naše téma
Redakce | 14.05.2014
další 4 fotky
Renault Mégane R.S. 275 Trophy. | foto: Renault
Paříž/Praha /FOTOGALERIE/ - Francouzská automobilka představila speciální edici svého ostrého hatchbacku Mégane R.S. Smysl verze 275 Trophy je naprosto jasný: má Renaultu vrátit titul nejrychlejší předokolky na Severní smyčce okruhu Nürburgring.
Není to totiž tak dávno, kdy ho o rekord připravil Seat s modelem Leon Cupra 280. Seat zajel čas 7:58:44 a byl tak rychlejší o nějakých 10 vteřin - i díky tomu, že obul pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2, což jsou semi-slicky, nejde tedy o úplně standardní obutí. Na druhou stranu, tyto "gumy" skutečně najdete v ceníku Leonu Cupra, jde o příplatkovou výbavu.

Renault Mégane R.S. 275 Trophy.



Stejný přístup teď zvolil i Renault, pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 lze k vozu také objednat.

Další novinky oproti staršímu provedení Trophy zahrnují hlavně zvýšení výkonu o 10 koní, přeplňovaný čtyřválec nyní nabízí 275 koní a točivý moment 360 N.m., nastavitelné tlumiče od společnosti Öhlins či titanovou výfukovou soustavu s karbonovou koncovkou od firmy Akrapovič. Vůz stojí na devatenáctipalcových kolech Speedline Turini, podobných těm, která využívají závodní Mégany.

Renault Mégane R.S. 275 Trophy.



Verzi 275 Trophy poznáme také podle několika sportovních doplňků, uvnitř nechybí cedulka s informací, o kolikáté vyrobené auto jde.

Ostrý hatchback se začne prodávat nejprve ve Francii, dorazí v červnu s cenovkou 38 tisíc eur (zhruba 1 milion korun). Českou cenu zatím neznáme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů