Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Renault a Nissan ještě víc propojí výrobu a vývoj, ušetří tak miliardy

Naše téma
ČTK | 24.01.2014
V Indii prodávaný Nissan Terrano je lehce upravená Dacia Duster. | foto: Nissan
Tokio - Francouzská automobilka Renault a japonský výrobce vozů Nissan Motor plánují posílit svou alianci a dále propojit výrobu a oblast výzkumu a vývoje. Krok prý francouzsko-japonské automobilové alianci pomůže ušetřit více než 400 miliard jenů, tedy zhruba 78,1 miliardy korun, ročně.
Automobilky společnou alianci vytvořily v roce 1999. Nejnovější opatření by podle agentury Reuters bylo jedním z nejdrastičtějších kroků, které by oba partneři v rámci spojování sil podnikly.

Nikkei napsal, že prvním krokem prý bude jmenování manažera pro kontrolu nad výrobními odděleními obou automobilek. Dojít by k němu mohlo již v dubnu. Následovat bude podobný krok pro oddělení výzkumu a vývoje. Připravované změny by prý Nissanu a Renaultu měly umožnit vyrábět rozdílná auta ve stejných továrnách s využitím sdílených dílů. Současný model umožňuje pouze částečné sdílení v některých továrnách.

Automobilky prý na novou strukturu údajně poprvé přejdou ve své továrně v Indii, a to nejdříve v roce 2015. V dalších letech by mělo dojít k jejímu rozšíření do více než deseti zemí.

Aliance po celém světě vlastní skoro 50 továren. Partneři pracují na převzetí největší ruské automobilky AvtoVAZ, výrobci aut značky Lada.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů