Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rekordní množství omlazovacích zásahů: Známe plány Hyundai pro rok 2023

Naše téma
Radek Pecák | 25.12.2022
dalších 9 fotek
Tucson již také očekává úpravu vzhledu | foto: Hyundai
Korejská značka Hyundai bude příští rok velmi aktivní. Změnami projdou vozy prakticky ve všech modelových řadách.
Celkem devět položek čítá zatím seznam novinek značky Hyundai podle informací z tuzemského zastoupení. To je už poměrně značný počet. Navíc nelze vyloučit, že se ještě rozroste o nějaké to překvapení.

Na to, jakých typů vozů se změny příští rok dotknou, se můžete podívat do naší fotogalerie.

Změnami projdou také všechny modely, které se vyrábějí v továrně automobilky ve slezských Nošovicích. Tedy jak i30, tak Tucson i elektrická Kona.

V jejím případě se na trh dostane zcela nová generace, jak již jsme informovali dříve. Zatímco plně elektrická verze bude dostupná u dealerů ve třetím čtvrtletí, stejný vůz, ovšem se spalovacími motory, dojede o pár měsíců dříve.

Bude někdy ještě nový Hyundai i30?
Prvním novým vozem, jehož evropská verze se začne vyrábět, se ve druhém čtvrtletí stane model i10. Podle informací z automobilky se neočekává žádný designový převrat, má jít spíše o kosmetické změny. Podobné to bude rovněž u vozu i 20 a všech verzí Hyundai i30. U tohoto automobilu se již jedná o druhý facelift v pořadí. Pro někoho sice může jít o překvapení, protože se čekala spíše nová generace, ale Deník již dříve informoval, že se vedení korejské společnosti rozhodlo právě takto.

Tato modernizace přijde na řadu ve třetím čtvrtletí. Je tedy otázkou, zda ještě další "ítřicítku" někdy spatříme. Pravděpodobnější je spíše nahrazení tohoto modelu nějakým crossoverem.

Hodně nabitým se stane pro Hyundai čtvrté čtvrtletí. Zájemci se můžou těšit na modernizovaný Bayon (opět půjde spíše o drobná vylepšení, facelift prodělá také oblíbené SUV Tucson. Novými vozy na trhu u nás se stanou ostrá verze elektromobilu Ioniq 5 s logickým označením "N" a také další generace velkého SUV Santa Fe.
Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů