Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rapid Spaceback: Hatchback s velkým kufrem se začne prodávat v říjnu

Naše téma
Redakce | 15.07.2013
dalších 5 fotek
Škoda Rapid Spaceback. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Škoda Rapid Spaceback je prvním hatchbackem mladoboleslavské automobilky v nižší střední třídě. Novinka míří mezi modely Fabia a Octavia a sází mimo jiné na prostornost a velký kufr.
I když je Spaceback o 18 centimetrů kratší než běžný Rapid, sdílí s ním stejný rozvor (2 602 mm), díky tomu může nabídnout štědrou porci prostoru. Podle výrobce má mezi hatchbacky nižší střední třídy nejvíce místa před koleny (64 mm) a nad zadním sedadlem (980 mm). Také zavazadlový prostor patří s objemem 415 litrů, resp. 1 380 litrů po sklopení zadních opěradel, k největším ve svém segmentu.

Škoda Rapid Spaceback.



Škoda chce novinkou zaujmout také mladší řidiče, proto se chlubí širokými možnostmi individualizace. Pro Rapid Spaceback je například k dispozici jednodílná pevná panoramatická střecha, jejíž tónované sklo pokrývá celou střechu a plynule přechází v prodloužené okno zadních dveří, kde tónované sklo končí asi o deset centimetrů níže než u běžného provedení. Oba prvky vytvářejí dojem celistvé skleněné plochy, která začíná u horní hrany čelního skla, pokračuje přes střechu až na záď, k prostoru pro registrační značku. Na zádi pak najdeme střešní spoiler.

Mezi praktické prvky pak patří například mezipodlaha v zavazadlovém prostoru, dodávaná na přání. Její konstrukce umožňuje snadné využití maximálního objemu zavazadlového prostoru – nemusí se vyndávat z vozu, ale stačí ji jen přesunout do spodní pozice. Jinak i Spacebacku najdeme stejné drobnosti jako u běžného Rapidu: mimo jiné škrabku na led ve víčku palivové nádrže, držák reflexní vesty pod sedadlem řidiče, oboustranný koberec v zavazadlovém prostoru a nádobu na odpadky v bočních dveřích. Dále nechybí držák parkovacích lístků, držák multimediálních zařízení, prohlubeň na odložení nápojů vpředu a vzadu nebo kryt zavazadlového prostoru, který lze zasunout za zadní opěradla.

V oblasti bezpečnosti se posádka může spolehnout například na čelní, boční a hlavové airbagy a ESC. Aktivní bezpečnost zvyšují volitelně dodávané xenonové světlomety, kontrola tlaku v pneumatikách, přední mlhovky s Corner funkcí (přisvětlování do zatáček) nebo asistent rozjezdu do kopce.

Čtyři benzinové motory, dva naftové
Nová Škoda Rapid Spaceback se bude v Evropě nabízet se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory. Jejich výkonová paleta pokrývá pásmo od 55 do 90 kW. Spolu s modelem Spaceback se do nabídky řady Rapid dostává nový motor 1,6 TDI/66 kW (90 koní). Ve variantě GreenLine dosahuje Rapid Spaceback s tímto motorem spotřeby 3,8 l/100 km.

Do prodeje se Rapid Spaceback dostane v říjnu, bližší informace a ceny zatím automobilka neoznámila.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů