Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover Sport SVR drží nový rekord - v jízdě po dvou kolech na jednu míli

Naše téma
Radek Pecák | 18.07.2018
Světový rekord v jízdě na dvou kolech | foto: Land Rover
Na části úseku závodní trati v Goodwoodu překonal kaskadér Terry Grand světový rekord v rychlostní jízdě po dvou kolech na jednomílové trati.
Celkem pětkrát se kaskadér Terry Grant vydal na část závodní trati do vrchu v Goodwoodu. Teprve na ten poslední pokus se mu však podařilo projet po dvou kolech modelu Range Rover Sport SVR celou vzdálenost jedné míle a ustanovit nový světový rekord v této zvláštní kategorii.

Výsledný čas činí 2 minuty, 24 sekund a 50 setin a jedná se o poměrně výrazné vylepšení rekordu. Dosud platný rekord byl z roku 2011 a byl o třicet sekund horší.

Na videu se záznamem celé jízdy je vidět, že auto je sériové. Nemá bezpečnostní rám, a dokonce i kaskadér za volantem se obešel bez bezpečnostní helmy. Technici Land Roveru pouze před pokusy o rekord upravili diferenciál, aby posílal více výkonu na kola na zemi a pneumatiky byly nahuštěny na vyšší tlak.

Přesto neměl Terry Grant rozhodně lehký úkol. "Je docela obtížné vypořádat se se sklonem silnice i silou větru," svěřil se. Navíc je třeba přihlédnout k tomu, že pokus se neodehrával na široké rovné letištní plošem, ale na úzké trati se zatáčkami. I když je vidět, jak se vůz několikrát během jízdy zakolísal a hrozilo, že se na dvou kolech neudrží, nakonec mohl být v cílové bráně odmáván šachovnicovou vlajkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů