Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Range Rover Evoque už je na světě i jako kabriolet. Střechu složí za 18 sekund

Naše téma
Redakce | 09.11.2015
dalších 17 fotek
Range Rover Evoque Convertible. | foto: Land Rover
Range Rover Evoque má novou karosářskou verzi. Stylové SUV se totiž příští rok začne prodávat i jako kabriolet se skládací plátěnou střechou.
O otevřené variantě oblíbeného Land Roveru se mluví už několik let, v roce 2012 dokonce automobilka představila jeho studii. Produkční provedení se od ní příliš neliší. 

Nejvýraznějším poznávacím znakem nového - a nezvykle vypadajícího - kabrioletu je samozřejmě plátěná střecha. Její složení zabere 18 sekund, natažení 21 vteřin a manipulovat s ní lze až do rychlosti 48 km/h. 

Range Rover Evoque Convertible.


Výrobce tvrdí, že se zataženou střechou je v kabině stejné ticho jako u vozu s klasickou karoserií.

Ve srovnání s běžným modelem pochopitelně došlo k jistému omezení praktičnosti. Interiér sice údajně v pohodě pojme čtyři pasažéry, ale zavazadelník má nově objem jen 254 litrů. Přístupný je malým otvorem v zádi.

Kabriolet je také těžší. Jen mechanismus střechy váží 68 kilogramů, další kila jsou daní za tužší konstrukci. Celkově je otevřený Evoque o 270 kilogramů těžší než verze s pevnou střechou.

K dispozici by měly být dvě pohonné jednotky. Benzinový dvoulitr poskytuje 240 koní (179 kW) a ve spojení s devítistupňovou automatickou převodovkou auto rozhýbe z klidu na 100 km/h za méně než 8 sekund.

Range Rover Evoque Convertible.


Dvoulitrový turbodiesel pak dává 180 koní (132 kW) a stejně jako zážehový motor je spojen s devítistupňovým automatem.

Nový Evoque Convertible se nemá bát ani terénu, podle Land Roveru nabídne stejné terénní schopnosti jako klasická verze.

Prodej bude zahájen v polovině příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů