Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zprávy z Dakaru: Loprais přišel o vedení. Podmol jel pouští jen s jedním okem

Naše téma
Pavel Mikeš, Redakce | 10.01.2024
dalších 27 fotek
Závodníci na Rallye Dakar mají za sebou další náročnou etapu. | foto: se svolením Roberta Balcara
Ve čtvrté etapě Rallye Dakar přišel Aleš Loprais o vedení v kategorii kamionů. Do čela se vrátil Van Kasteren, za kterým dojel druhý se ztrátou 3:39 minuty Macík. Loprais ztratil přes osm minut a klesl na průběžně druhé místo. Motocyklista Martin Michek se posunul na průběžně 9. místo, v automobilech pokračoval v dobrých výkonech Martin Prokop, který je už dvanáctý.
"Dnešní etapa ukázala, jaký Dakar umí být. Patnáct kilometrů před koncem, kdy jsme měli Kasterena na dohled a hlídali jsme si ho, tak se nám separovala pneumatika. Sice to nebyl až takový defekt, ale pro jistotu jsme ji vyměnili. Za čtyři a půl minuty jsme udělali výměnu pneumatiky v dunách, což je vždycky těžký. Super atmosféra v posádce a skvělý výsledek. Víc takových dnů," okomentoval čtvrtou etapu Loprais.

Martin Macík je průběžně třetí o dalších osm minut zpět. V celkovém hodnocení klesl na 6. místo Jaroslav Valtr starší. 

Jedenáctý v průběžném pořadí je po páté etapě motocyklista Martin Michek. Pokles zaznamenal po středeční patnácté příčce, kdy na vítěze etapy ztratil více než šest a půl minuty. 

Motokrosař Libor Podmol v pondělí nepříjemně havaroval. Najel na šutr a hlavou dopadl na další. Odmítl převoz do nemocnice a přímo na trati mu zdravotníci z přivolaného vrtulníku zašili devíti stehy krvavou ránu nad okem. Do čtvrté etapy nastoupil po zašitém šrámu nad pořádně napuchlým okem. Během jízdy v poušti na něj prakticky neviděl.

Dobitý Libor Podmol., zdroj: Grabit Denis Janezic


„Přilepil jsem na víčka tejpu, abych ho měl alespoň trochu otevřené během jízdy. Vůbec mi to nepomohlo. Etapu jsem zvládl jedním okem. Byl to fakt zážitek,“ vzkázal v úterý večer  vyčerpaný freestyle motokrosař.

Po skoro 300 měřených kilometrech dojel se ztrátou hodiny a pětadvaceti minut na 82. pozici. Po dojezdu však na něj čekalo překvapení - od ředitele maratonské soutěže Davida Castery obdržel Cenu za odvahu!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů