Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rakušané postavili svůj první hypersport – má přes 1300 koní a jmenuje se MILAN

Naše téma
Jiří Švamberk | 31.07.2018
další 4 fotky
foto: MILAN
Modelu Red Kite vznikne pouze 99 kusů s cenovkou přes 2,3 milionu dolarů v závislosti na míře individualizace.
V poslední době se nám s hypersporty roztrhl pytel. Pro extrémně bohaté lidi je v podstatě povinnost mít auto, jehož výkon přesahuje tisíc koní. Jinak by byl společensky nejspíš mimo. Z toho důvodu se ve stále větší míře objevují extrémně výkonná auta, a to i od značek, které v podstatě nikdo nezná.

Jednou takovou je nová značka MILAN Automotive z Rakouska. Přestože dobře informovaní čtenáři si možná pamatují rok 2012, kdy Marcus Fux, majitel firmy Milan Automobile, poprvé představil první prototyp, který hned při uvedení otestovali slavní jezdci v čele s Dieterem Questerem a Davidem Coulthardem. Nějakou dobu trvalo, než se Flux a jeho spolupracovníci dostali na takovou úroveň, aby mohli oficiálně zregistrovat jméno MILAN Automotive, konkrétně 5 let od představení prvního pojízdného prototypu.

Nyní tedy Fux a kolegové představují MILAN Red Kite, který bez jakékoli elektrifikace dosahuje výkonu 1307 koní. Za masivním výkonem stoj čtyřikrát přeplňovaný V8 o objemu 6,2 litrů, který je spojený se 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou. Odkud hardware pochází, firma nezveřejnila, ale je mimořádně nepravděpodobné, aby šlo o vlastní vývoj.

MILAN Red Kite je z větší části vyrobeno z plastů vyztužených uhlíkovými vlákny, včetně monokoku, zadního pomocného rámu a panelů karoserie. Kromě toho, rakouský výrobce jako první použil tento ultra pevný, lehký, avšak poněkud křehký materiál u produkčního vozu také na lichoběžníkové zavěšení. Tato technologie se používá především ve vrcholném motorsportu.

Vzhledem k výkonům a dalším technickým parametrům, jako je „stovka“ za 2,47 sekundy, míří Red Kite na takové velikány, jakými jsou Bugatti a Koenigsegg.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů